Politika

Igaunijas sabiedrību satraucis televīzijas sižets par Krievijas draudiem

© Sputnik / Evgeniy Biatov / Pāriet pie mediju bankasKamera. Foto no arhīva
Kamera. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Telekanāla ETV ēterā Baltijas pētījumu centra (Krievija) direktors Vladimirs Juškins nopietni satraucis televīzijas skatītājus. Eksperti ierosina nepievērst īpašu uzmanību šādiem izteikumiem.

RĪGA, 2. novembris — Sputnik. Televīzijas pārraide, kurā piedalījies Krievijas Baltijas pētījumu centra direktors Vladimirs Juškins un biedējis skatītājus ar krievu lāci, lielā mērā satraukusi sabiedrību, stāsta Sputnik Igaunija.

Генеральный секретарь НАТО Андерс Фог Расмуссен - Sputnik Latvija
Bijušais NATO ģenerālsekretārs: Baltijas valstīs iespējams hibrīdkarš

28. oktobrī telekanālā ETV Baltijas pētījumu centra direktors Vladimirs Juškins pastāstījis, ka, saskaņā ar viņa rīcībā esošajiem datiem, Kremlis radot Igaunijā piecus grupējumus, kuru uzdevums esot destabilizēt situāciju.

"Šajā periodā valsts teritorijā, kurā tiek gatavota hibrīdoperācija, veidojas tā saucamās civilās armijas grupējumi, — vēstīja Juškins. — Šie grupējumi atbild par informācijas izplatīšanu, varas kontroli, tās ir opozīcijas partijas, uzņēmēji un cīņas grupas."

Krievijas Federācijas vēstniecības Igaunijā preses atašejs Deniss Mosjukovs norādīja, ka, iespējams, kāds ar šādu paņemienu vienkārši mēģina dabūt lielākus līdzekļus aizsardzības budžetam. Viņaprāt, ir grūti rast citu nozīmi Juškina izteikumiem.

Arī Igaunijas Drošības policija (KaPo) neapstiprina ziņas par to, ka Igaunijā būtu kādi slepeni grupējumi hibrīdkara vajadzībām.

Portāla Sputnik Igaunija eksperts, PSRS Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes pensionētais augstākais virsnieks analītiķis Villems Roda iesaka neizturēties nopietni pret Juškina vārdiem.

Militārās mācības. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Igauņi gatavojas partizānu karam

"Ja sekosim, tā sakot, Juškina loģikai, iznāk, ka tieši viņš vada visu šo grandiozo slepeno struktūru, kuras mērķis ir "hibrīdkara" sagatavošana Igaunijā, ko viņš pats apraksta. Valsts stabilitātes un sabiedrības pārliecības graušana un panisku baumu izplatīšana ir svarīgs tā paša "hibrīdkara" elements, un tieši ar to Juškins nodarbojas," — secināja eksperts.

Jāpiebilst, ka tādi histēriski izlēcieni neataino patieso dialogu augstākā līmeņa valsts vadītāju starpā. Jau panāktas vienošanās par nejaušu sadursmju, militāra rakstura incidentu, specdienestu konfliktu novēršanu, kuru nu vēl par izvairīšanos no provokācijām, ko tik gleznaini tēlo Juškina kungs, uzsvēra Roda.

Viņš atgādināja, ka saprātīgu sadarbibu ilustrē, piemēram, nesenais incidents Sīrijā, kur bīstami pietuvojās Krievijas un ASV kara lidmašīnas. Kā jau zināms, problēma tika atrisināta vienā mirklī un vienošanās noteikumu pārkāpēji — šajā gadījumā tie bija amerikāņu piloti — nekavējoties atvainojās.

Iepriekš Sputnik Igaunija informēja, ka Krievijas vēstniecība pārmeta televīzijas sižeta autoriem, ka viņi raidījumu veidojuši uz muļķīgu izdomājumu bāzes un nav papūlējušies sniegt nevienu faktu, kas liecinātu par Krievijas "agresiju", kas būtu vērsta pret Igauniju.

Ziņu lente
0