Lietuva publicējusi "pretošanās" metodiku

© Foto : Министерство обороны ЛитвыВоенные учения в Литве
Военные учения в Литве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Brošūrā sniegts liels skaits detalizētu ilustrāciju, kurās atainota Krievijas bruņutehnika un munīcija. Lietuvas pilsoņi mācās izspiegot "okupantus" un ziņot par viņiem.

RĪGA, 29. oktobris – Sputnik. Lietuvas Aizsardzības ministrija piektdien publicējusi instrukciju pilsoņiem par to, kā pretoties ārvalstu iebrukumam, ziņo amerikāņu telekanāls CNN.

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite - Sputnik Latvija
Lietuvas prezidente sūta diplomātus karot pret meliem un propagandu

Dokuments "Kas jāzina par pretošanos" satur 75 lappuses. Tajā teikts, ka esot īpaša uzmanība jāpievērš Krievijas darbībām, jo tā nesvārstoties izmanto militāro spēku pret kaimiņiem.

Brošūrā sniegts liels skaits detalizētu ilustrāciju, kurās atainota Krievijas bruņutehnika un munīcija. Metodikā sniegtas instrukcijas par pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanu un izdzīvošanu ārpus mājas. Lietuvas pilsoņi mācās izspiegot "okupantus" un ziņot par viņiem.

"Ļoti svarīga ir civilo iedzīvotāju pretošanās griba – tādā gadījumā agresoram būs grūti radīt militārā iebrukuma priekšnoteikumus," – min teksta autori. 

Lietuvas Aizsardzības ministrija komentāros CNN pavēstīja, ka instrukcijas publikācija varētu "aizkavēt potenciālo agresiju no Krievijas puses."

Шеврон солдат латвийской армии - Sputnik Latvija
Foreign Policy: Latvija nespēs viena "pavilkt" mūsdienīgu armiju

"Mēs apliecinām, ka ikviens, kas šķērsos mūsu robežu, sadursies ar spēcīgu pretestību no mūsu sabiedrības un bruņoto spēku puses," – telekanālam stāstīja Lietuvas aizsardzības ministrs Juozs Oleks.

Iepriekš Lietuvas varas iestādes jau publicēja divas līdzīga satura brošūras. Jaunās instrukcijas tirāža ir 30 tūkstoši eksemplāru, un to izplatīs skolās un bibliotēkās.

Iepriekš Lietuva vairākkārt apliecināja, ka jūt draudus no Maskavas puses, un aicināja NATO pastiprināt alianses klātbūtni valsts teritorijā. Maskava uzsver, ka nav ieinteresēta panākt konfrontāciju, un norāda, ka alianses mērķis ir apturēt Krieviju.

Ziņu lente
0