Igaunija pastiprinās cīņu pret alkoholu no Latvijas

© Fotolia / Joshua ResnickIgaunija pastiprinās cīņu pret alkoholu no Latvijas
Igaunija pastiprinās cīņu pret alkoholu no Latvijas - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Spēkā esošie likumi ļauj vienlaikus pārvadāt no Latvijas uz Igauniju 10 litrus stipro alkoholisko dzērienu, 110 litrus alus vai 90 litrus vīna.

RĪGA, 24. oktobris — Sputnik. Igaunijas Nodokļu un muitas departaments plāno aprīkot Igaunijas robežas šķērsošanas punktus ar videokamerām, kas piefiksē automašīnu numurzīmes, vēsta LETA, atsaucoties uz Igaunijas medijiem.

Коньяк в бокалах - Sputnik Latvija
Lētais alkohols no Latvijas apdraud igauņu veselību

Tādējādi resors plāno cīnīties ar nelikumīgu alkohola ieviešanu no kaimiņrepublikas pēc alkohola akcīzes nodokļa paaugstināšanas.

Šīm mērķim Igaunijas Nodokļu un muitas departaments ierosina grozīt esošo likumdošanu, kas ļautu noteikt nelegālus alkohola no Latvijas pārdevējus.

Pašlaik spēkā esošie likumi ļauj vienai personai ievest no Latvijas uz Igauniju 10 litrus stipro alkoholisko dzērienu un 110 litrus alus vai 90 litrus vīna.

Pagājušajā nedēļā Igaunijas muitnieki aizturējuši mikroautobusu, kura vadītājs iegādājies Latvijā pusotru tonnu alus, kuru, pēc viņa teiktā, viņš plānoja transportēt uz Somiju.

Vīrietis tiek turēts aizdomās par nodomu pārdot alkoholu, jo Somijas veikalos alus cena ir divreiz augstāka nekā Latvijā.

Ziņu lente
0