Krievijas sankciju dēļ ledlauzis Tallinas ostā nes milzu zaudējumus

© Sputnik / Вадим АнцуповТаллиннский порт.
Таллиннский порт. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc ierobežojošajiem pasākumiem, ko Krievija ieviesa, atbildot uz rietumvalstu sankcijām, ledlauzis Botnica Tallinas ostā ik mēnesi nes zaudējumus 250 miljonu eiro apmērā – tāda ir summa, ko izmaksā kuģa uzturēšana kārtībā. Kopš pērnās vasaras ledlauzis ne reizi nav izmantots darbā.

RĪGA, 4. septembris — Sputnik. Ledlauzis Botnica, uz ko attiecinātas Krievijas sankcijas, stāv Tallinas ostā un ik mēnesi sagādā zaudējumus 250 miljonu eiro apmērā, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz aģentūras RIA Novosti publicēto informāciju.

Rīgas brīvostas iekraušanas termināls. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lietuvas ostas ir vienīgās Baltijā ar augošu kravu apgrozījumu

allinas ostas meitasuzņēmums TS Shipping noslēdzis līgumu par tā nomu ar kompāniju "Karmoņeftegaz" (Exxon Mobil un Krievijas uzņēmuma "Rosņeft" kopuzņēmums), kura termiņš beidzas 2017. gadā. Līgums paredzēja, ka Botnica tiks izmantots Krievijas un ASV kopīgajās urbumu iekārtās Karas jūrā. Tomēr pērnvasar uzņēmuma nācās lauzt līgumu, jo uz "Rosņeft" tika attiecinātas Eiropas Savienības sankcijas.

"Pēc nomas līguma pātraukšanas pērnvasar ledlauzis Botnica ne reizi netika izmantots ārpussezonas darbos. Pašlaik kuģis atrodas Tallinā, un tā uzturēšana "kaujas gatavībā" TS Shipping izmaksā 250 miljonus eiro mēnesī," – teikts ziņojumā.

Ledlauzi Botnica Igaunija iegādājās 2012. gadā par 50 miljoniem eiro. Tas pieder pie ICE-10 klases, augstākās starp Baltijas jūrā pieprasītajām kategorijām. Kuģis ir 97,3 metrus garš, 24,3 metrus plats. MSV Botnica spēj vienmērīgā ātrumā pārvarēt 1,2 metrus biezu ledu. Ledlauzis būvēts 1998. gadā Somijā.

Ziņu lente
0