NATO budžeta komisijas vadību uzņēmies bijušais futbolists no Lietuvas

© Sputnik / Михаил Маркив / Pāriet pie mediju bankasNATO. Foto no arhīva
NATO. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Toms Gražūns, Lietuvas Republikas Aizsardzības ministrijas kanclers uz trim gadiem pārņem NATO budžeta komitejas vadību. Iepriekš Gražūns bija profesionāls futbolists.

RĪGA, 2. septembris — Sputnik. Tuvākos trīs gadus NATO budžeta komisiju vadīs agrākais Lietuvas Republikas Aizsardzības ministrijas kanclers Toms Gražūns.

Штаб-квартира НАТО в Брюсселе. - Sputnik Latvija
Pieci iemesli, kāpēc NATO valstis nemaksā aliansei

NATO budžeta komitejā strādā 28 alianses dalībvalstu pārstāvji un priekšsēdētājs. Komiteja kontrolē budžeta izpildi, risina NATO militārā un civilā budžeta svarīgākos finansiālos uzdevumus, izskata finansēšanas jautājumus ar NATO kopīgo finansējumu saistītos jautājumus.

Šogad NATO militārais budžets sasniedza gandrīz 1,164 miljardus eiro, bet civilais budžets — 222,6 miljonus eiro.

Iepriekš Toms Gražūns strādāja Lietuvas Seima Budžeta komitejā, valsts Aizsardzības ministrijā, kā arī Briselē, Lietuvas pastāvīgajā misijā NATO. Agrak viņš bija profesionāls futbolists — aizsargs pazīstamos Lietuvas klubos, piemēram, "Žalgiris" un "Vetra".

Arī agrāk kādreizējie sportisti pēc profesionālās karjeras noslēguma ir uzsākuši karjeru aizsardzības jomā. Piemēram, Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis 1992. gadā bija Latvijas olimpiskās izlases karognesējs.

 

Ziņu lente
0