Politika

Igauņu labējie "izsvilpuši" Angelu Merkeli

© Sputnik / Вадим АнцуповПочти все пикетчики держали в руках плакаты.
Почти все пикетчики держали в руках плакаты. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas labēji noskaņotie iedzīvotāji, kuri iebilst pret Vācijas kancleres Angelas Merkeles politiku, tika novietoti sīkā laukumiņā aiz nožogojumiem, ko ielenca ātrās reaģēšanas spēki, un varēja tikai "izvilpt" garāmbraucošo valdības kortežu.

RĪGA, 25. augusts — Sputnik. Trešdien aptuveni 60 Igaunijas konservatīvās tautas partijas aktīvisti pulcējās piketā Kiriku laukumā Tompejā, lai "pavēstītu gan Vācijas kanclerei, gan visai pasaulei, ka lielākā daļa Igaunijas iedzīvotāju negatīvi vērtē pašreizējo atvērto durvju politiku, jo tā apdraud mūsu drošību nākotnē," – EKRE Viras nodaļas priekšsēdētāja Anti Polametsa vārdus citēja aģentūra BNS.

Vācijas kanclere Angela Merkele. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lielā politika: Merkele apmeklēs Igauniju, Baidens - Latviju

Sputnik lūgumu sniegt īstu interviju Anti Polametss rupji noraidīja, neskatoties uz to, ka ar piketa organizatoriem tika panākta vienošanās par komentāru EKRE akcijas jautājumā. Savu nevēlēšanos izteikties Polametss pamatoja ar veco klišeju par to, ka portālā Sputnik Igaunija tiekot publicēti pret Igauniju vērsti materiāli. Uz jautājumu par to, vai viņš lasījis kaut vienu Sputnik Igaunija materiālu, Polametss attrauca, ka viņam tas pat neesot vajadzīgs.

EKRE štāba pārstāvis Tallinā, ar kuru bija panākta vienošanās par komentāru, anonīmi atvainojās par Anti Polametsa uzvedību un piezīmēja, ka "cilvēki dažkārt metas galējībās tur, kur tas nav vajadzīgs."

"Tiesa, visas mūsu pretenzijas un prasības jūs varat izlasīt uz plakātiem," – viņš piebilda krievu valodā.

Kad automašīnu korteža ar Angelu Merkeli devās garām piketam, mašīnās sēdošie viesi māja ar rokām piketa dalībniekiem. Policija neizmantoja nekādus vardarbīgus pasākumus. Daudzi tūristi fotografēja igauņu konservatīvo piketu. Vācijas televīzijas darbinieks Rihters Klauss pastāstīja Sputnik žurnālistam: "Ir ļoti patīkami sastapt šeit krievu žurnālistus. Šo piketu mēs nofilmējām un noteikti parādīsim televīzijā. Nav nekas īpašs, ka viņi šeit ir sapulcējušies, – brīva valsts, vārda un viedokļa brīvība. Tās ir viņu tiesības."

Ziņu lente
0