Lietuviešu ģenerālis pavēlēja izlūkdienestiem atrast savu tīkla dubultnieku

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas armijas komandieris Jons Vītauts Žuks paziņojis, ka kāds viņa vārdā internetā nosoda NATO, bet viņš novērtē aliansi pozitīvi.

RĪGA, 24. augusts – Sputnik. Lietuvas armijas komandieris ģenerālleitnants Jons Vītauts Žuks pavēlēja militāriem izlūkdienestiem noskaidrot, kurš internetā viņā vārdā dara maldīgus un provokatīvus iesniegumus. Lietuviešu karavadonis vērsies pēc palīdzības Valsts drošības departamentā, ziņo portāls Baltnews.lt atsaucoties uz komandiera preses atašeja, kapteiņa Mindauga Neimonta paziņojumu.

Pats Žuks, Facebook vietnē, kā piemēru  minēja trīs rakstus, kuros viņš kritizējot NATO, un norādīja, ka neko tādu nebija rakstījis. 9. jūlijā Žuks esot paziņojis, ka NATO apdraud Lietuvas drošību, bet augusta vidū atkārtoja, ka Krievija neapdraud Lietuvu, bet reāls drauds nāk tieši no ārvalstu armijām, proti NATO karaspēka. Pēc ģenerāļa teiktā, abi izteikumi viņam nepieder.

Ņemot vērā, ka nesen Žuks aktīvi pārrunāja ar NATO saistībā ar PGA sistēmas izveidi Baltijas valstīs, diez vai viņš sniegtu intervijas, kurās dēvētu NATO par draudu Lietuvai.

Tā nav pirmā reize, kad hakeri izsakās augstu militārpersonu vārdā. Tiesa, pagājušā gada janvārī ASV bruņoto spēku Centrālās pavēlniecības kontu Tviterī uzlauza kādi grupējuma "Islāma valsts" līdzjutēji, kuri ievietojuši tajā dažus propagandas videoierakstus un solīja Amerikai kiberdžihadu, stāsta Tech Times.

© Sputnik / collage/screenshot fbEkrānuzņēmums no Facebook
Screenshot сайта Facebook - Sputnik Latvija
Ekrānuzņēmums no Facebook
Ziņu lente
0