Igaunijā konstatēts Zikas vīruss

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Pāriet pie mediju bankasСотрудница лаборатории
Сотрудница лаборатории - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vismaz deviņu Igaunijas iedzīvotāju organismos konstatētas Zikas vīrusa antivielas, tātad šie cilvēki ir saskārušies ar slimību tās aktīvajā formā.

RĪGA, 12. augusts — Sputnik. Vismaz deviņu Igaunijas iedzīvotāju organismos konstatētas Zikas vīrusa antivielas, vēsta BNS, atsaucoties uz ETV.

Mājas cūkas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Āfrikas cūku mēris Igaunijā: vīruss konstatēts fermā ar 4000 cūkām

Ziņots, ka šie cilvēki, iespējams, saskārušies ar Zikas slimniekiem.

Igaunijas Veselības departaments informē, ka Igaunijā nav reģistrēts neviens Zikas slimības gadījums tās aktīvajā formā, tāpēc iestāde uzskata, ka nepieciešamības veikt vīrusa testus nav, tomēr iesaka gripas simptomu parādīšanās gadījumā vērsties pie ģimenes ārsta.

"Mēs konstatējām IgG antivielas, kas norāda, ka cilvēks kaut kad ir saskāries ar Zikas vīrusa vai līdzīga vīrusa nēsātāju. Tātad pacients, iespējams, bijis inficēts ar Zikas vīrusu," – paskaidroja medicīniskās laboratorijas Synlab infekcijas slimību nodaļas vadītājs Pauls Hābers.

Laboratorijas rīcībā esošā informācija liecina, ka Igaunijā izdarīta 121 Zikas vīrusa analīze. Vienā gadījumā pasūtīta analīze saskaņā ar PCR metodiku, un rezultāts bijis negatīvs, informēja laboratorijas pārstāvis. 120 analīžu gadījumos tika konstatētas IgM vai IgG antivielas – pozitīvs rezultāts konstatēts 9 pacientiem, tātad viņi, iespējams, saskārušies ar Zikas slimniekiem.

Biomedicīnas profesors Marts Ustavs pastāstīja, ka antivielas liecina ne tik daudz par briesmām, kas draud apkārtējiem, bet gan par paša pacienta aizsardzības augsto līmeni.

Zikas vīrusu pārnēsā odi, tas galvenokārt izplatīts Centrālamerikā, Dienvidamerikā un Āzijā. Tuvākās valstis, kur reģistrētas sākotnējās pozitīvās diagnozes, ir Somija un Zviedrija.

Ziņu lente
0