Lietuvas ārlietu ministrs: krievi prot diskutēt un vienoties

© Foto : Lithuanian Ministry of ForeignМинистерство иностранных дел Литовской республики
Министерство иностранных дел Литовской республики - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viļņai ar Maskavu izveidojušās sarežģītas attiecības, taču puses vienmēr ir pratušas vienoties, pastāstīja Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkēvičs savas vizītes laikā Klaipēdā.

RĪGA, 11. augusts – Sputnik. Lietuvas attiecības ar Krievijas valdību ir sarežģītas, taču puses vienmēr ir pratušas vienoties pat ar radikālu noskaņotiem cilvēkiem no Krievijas prezidenta Vladimira Putina loka, žurnālistiem pastāstīja Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkēvičs savas vizītes laikā Klaipēdā.

Литовский реактивный самолет L-39 Albatros во время учений в Адажи - Sputnik Latvija
Lietuva izvērtēs Krievijas Aizsardzības ministrijas ierosinājumu

Jautāts par to, kāpēc Baltijas valstis ir noskaņotas pret Krieviju un vai iespējams, ka pasaule "neprot sarunāties ar krieviem", ārlietu ministrs norādīja, ka viņš pats ļoti labi spēj sarunāties ar krieviem un puses vienmēr ir gatavas rast kompromisu.

"Ciktāl zinu krievus, viņi ir lieliski, radoši cilvēki, un viņiem patīk uzņemt tiešu informāciju. Neviens personīgi neaizskar šīs tautības politiķus nedz cilvēkus. Es zinu, ka viņi neapvainojas, ja tev ir cits viedoklis. Viņi to vienkārši pieņem zināšanai un labprāt diskutē," – intervijā avīzei "Klaipēda" teica ministrs.
Linkēvičs apgalvoja, ka viņš lieliski spēj sarunāties arī ar Putina pārstāvjiem.

Мигранты в очереди на поезд - Sputnik Latvija
Bēgļi Lietuvā ātri apguvuši krievu valodu

"Man ir nācies sarunāties ar Kremļa administrācijas vadītāju Sergeju Ivanovu un vicepremjeru Dmitriju Rogozinu. Lai cik radikāli noskaņots būtu Rogozins, taču arī ar viņu pēc neatlaidīgām oficiālajām diskusijām esam pilnīgi normāli sarunājušies privātos apstākļos," – stāstīja ĀM vadītājs.

Lietuvas politiķis atzina, ka viņa nesapratne ar Krievijas vadību ir cēlusies no tā, ka Kremlim sava pozīcija ir jānorāda precīzi un skaidri.

"Es zinu: ja informācija ir skaidra un saprotama, viņi izdara atbilstošus secinājumus. Ja informācija formulēta neskaidri, viņi to uztver kā signālu turpināt tādu pašu politiku (Baltijas valstu reģionā – Sputnik) un uzskata to nevis par dialogu, bet gan par vājuma izpausmi, kļūdaini pieņemot: ja mēs būsim pieklājīgi un piekāpīgi, arī otra puse (tas ir, Lietuva – Sputnik) izturēsies tāpat," – noslēgumā paskaidroja ministrs.

Ziņu lente
0