Lietuvā ieradusies eskadra no Japānas

CC BY 2.0 / Port of Virginia / JS KashimaЯпонский корабль JS Kashima
Японский корабль JS Kashima - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pusgadu ilgā brauciena ietvaros japāņu mācību eskadra apmeklējusi Lietuvu. Klaipēdas ostā karakuģi pavadīs trīs dienas, bet japāņu karavīri aplūkos Lietuvas pilsētas.

RĪGA, 8. augusts — Sputnik. Pusgadu ilgajā ceļojumā apkārt pasaulei Japānas jūras kara spēku mācību kuģu eskadra ieradusies Lietuvas ostā Klaipēdā.

Japānas karakuģu ceļojums sākās 20. maijā. Eskadrā iekļauti trīs kuģi: divi mācību kuģi Setoyuki un Kashima, kā arī eskadras mīnu kuģis Asagiri. Eskadru komandē kontradmirālis Hidetoši Ivasaki.

Iznīcinātāju F-22 Raptor ierašanās aviobāzē Lietuvā - Sputnik Latvija
Video
Iznīcinātāju F-22 Raptor ierašanās aviobāzē Lietuvā

Kara mācību eskadra plāno apmeklēt 13 valstis. Kuģi jau ir pabijuši Baltimorā (ASV), Pērlhārborā un Lielbritānijā. Šādus treniņus Japāna organizē kopš 1956. gada.

Eskadras vizīte Lietuvā notiek par godu Lietuvas un Japānas diplomātisko attiecību 25. gadadienai. Klaipēdas ostā japāņu kuģi uzturēsies no 8. līdz 11. augustam, turklāt 9. un 10. augustā tos varēs apmeklēt publika.

Japāņu karavīri apmeklēs Klaipēdu, Kauņu, Viļņu un Medininku, tiksies ar Lietuvas Aizsardzības ministrijas pārstāvjiem un valsts jūras kara spēku vadību.

Ziņu lente
0