Mācībās Lietuvā naftu aizstās piecas tonnas kukurūzas

© Sputnik / Alexey Danichev / Pāriet pie mediju bankasNaftas platforma. Foto no arhīva
Naftas platforma. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Glābēji no Latvijas un Lietuvas zvejos ārā no Baltijas jūras kukurūzu – ar to Baltijas valstu ikgadējās mācībās Balex Delta tiks aizstāts naftas piesārņojums.

RĪGA, 21. jūnijs — Sputnik. Lietuvas teritoriālajos ūdeņos un jūras ekonomiskajā zonā, kā arī pludmales zonā Klaipēdas rajonā sākušās starptautiskās mācības Balex Delta 2016. Naftas piesārņojuma likvidācijas mācības ilgs līdz 22. jūnijam.

Karavīri. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Rīgā ierosināta krimināllieta pret NATO kareivjiem

Mācībās piedalīsies 14 piesārņojuma savākšanai  paredzēti kuģi no astoņām Baltijas jūras reģiona valstīm: Dānijas, Latvijas, Polijas, Lietuvas, Somijas, Zviedrijas un Vācijas.

Mācības organizē Lietuvas JKS glābšanas koordinācijas centrs. To ietvaros tiks izvērtēta Baltijas reģiona valstu gatavība kopīgi reaģēt uz negadījumiem, kas saistīti ar naftas piesārņojumu jūrā. Aizsardzības ministrija atzīmēja, ka manevros piedalīsies aptuveni 120 amatpersonas no dažādām Lietuvas un Latvijas iestādēm, kas atbildīgas par naftas plankumu likvidāciju. No Lietuvas operācijās piedalīsies arī glābšanas un meklēšanas helikopters Eurocopter AS365 N3+ Dauphin.

Scenārijs pauž, ka Klaipēdas ostas piestātnes rajonā zvejnieku traleris sadūries ar tankeri, kas pārvadā naftas produktus. Sadursmes rezultātā jūrā izlijušas aptuveni piecas tonnas naftas. Mācību gaitā naftas piesārņojumu aizstās 10 kubikmetri apkārtējai videi nekaitīgas kukurūzas.

Baltijas reģiona valstis jau kopš 1980. gada pēc kārtas organizē mācības Balex Delta. Lietuvā tās pēdējo reizi notika 2010. gadā.

Ziņu lente
0