Baltijas valstis bez reformām sasniegs ES līmeni pēc 15 gadiem

© Latvijas armijaLatvijas Republikas karogs
Latvijas Republikas karogs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja Igaunija, Latvija un Lietuva saglabās pašreizējo attīstības tempu, vidējo ES līmeni valstis sasniegs tikai pēc 15 gadiem, uzskata ekonomists. Ļoti daudzās jomās nepieciešamas strukturālas reformas.

RĪGA, 12. jūnijs — Sputnik. Baltijas valstis sasniegs vidējo ES līmeni pēc 15 gadiem, ja saglabāsies pašreizējais izaugsmes temps, intervijā aģentūrai BNS pavēstīja Swedbank vecākais ekonomists Swedbank Nerijs Mačulis.

"Tādās valstīs, kā Igaunijā, Latvijā un Lietuvā attīstības tempam ir jāsastāda 4-4,5% gadā. Ja mēs saglabāsim pašreizējos attīstības tempus, vidējo ES līmeni sasniegsim pēc 15 gadiem. Tā nav nekāda priecīgā perspektīva," – norādīja Mačulis.

Viņš atzīmēja, ka Baltijas valstīm ļoti daudzās jomās – no izglītības līdz pat integrācijai ir nepieciešamas strukturālas reformas.

"Nepieciešama esošo resursu efektīvāka izmantošana. To panākt ir iespējams. Tam ir lielisks piemērs – Īrija. Pirms divdesmit gadiem valstī bija ļoti smaga ekonomiskā situācija, ko raksturoja liela mēroga emigrācija, taču pašlaik Īrija ir viena no Eiropas zvaigznēm," – atgādināja Swedbank ekperts.

Ziņu lente
0