Baltic Pride piedalās diplomāti

© AFP 2023 / PETRAS MALUKAS Участники Baltic Pride в Вильнюсе
Участники Baltic Pride в Вильнюсе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāku Lietuvā akreditēto diplomātisko misiju vadītāji nolēmuši iet roku rokā ar LGBT pārstāvjiem. Baltic Pride notiks galvenajā Viļņas ielā – Lielkņaza Ģedimina prospektā. Lietuvas Krievu savienība kategoriski iebilst pret parādes ietvaros organizētā pasākuma norisi Krievu Drāmas teātrī.

RĪGA, 9. jūnijs – Sputnik. Divpadmit valstu vēstnieki piedalīsies LGBT gājienā, kas notiks Viļņā 18. jūnijā, informē Baltnews.lt.

Lielbritānijas, Itālijas, Zviedrijas, Somijas, Norvēģijas, Holandes, Dānijas, Austrijas, Francijas, Kanādas, Izraēlas un ASV pārstāvji ir izteikuši vēlmi piedalīties minētajā pasākumā. Baltic Pride organizatori gaida piekritēju delegācijas no Latcijas, Igaunijas, Krievijas, Ukrainas, Beļģijas, Polijas, Moldovas un Baltkrievijas.

Pēc gajiena notiks mītiņš Bernardīņu dārzā, koncerts fabrikā Loftas, kurā uzstāsies "Eirovīzijas" zvaigznes – Dana International no Izraēlas, pirmā sieviete transvestīts, kas uzvarējusi Eiropas dziesmu konkursā, un Donijs Montels, kurš Lietuvu "Eirovīzijā" pārstāvējis jau divas reizes.

Baltic Pride 2013, Viļņa. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Baltijas lepnums: geju parāde Lietuvā

Organizatori plāno sarīkot Baltic Pride  pasākumu Lietuvas Krievu drāmas teātrī, taču Lietuvas Krievu savienība protestē pret šo ieceri un vāc parakstus par tās pārcelšanu uz vietu, kas nav saistīta ar krievu kultūru.

Lielbritānijā, Dānijā, Kanādā, Nīderlandē, Norvēģijā, ASV, Francijā un Zviedrijā ir atļautas viendzimuma laulības. Somijā atbilstošais likums stāsies spēkā 2017. gada 1. janvārī. Itālija nesen pieņēma likumu, kas legalizē viendzimuma savienības, taču viendzimuma pāriem šajā valstī ir aizliegts adoptēt bērnus.

Savukārt Rumānijā aptuveni trīs miljoni valsts iedzīvotāju parakstījuši petīciju par viendzimuma laulību aizliegšanu un "Koalīcija par ģimeni" maija beigās iesniedza Rumānijas parlamentā priekšlikumu pieņemt grozījumus Konstitūcijā, kas aizliegtu viendzimuma laulības.

Lielākā daļa – 70,3% Lietuvas iedzīvotāju iebilst pret geju parādes norisi, 69,8% apgalvo, ka viņu tuvinieku vidū LGBT nav. 2015. gadā veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka 79% lietuviešu būtu neapmierināti, ja viņu bērnam būtu romāns ar tāda paša dzimuma personu – tas ir lielākais rādītājs ES.

Ziņu lente
0