Igaunija neaizliegs filmas "Donbasa laiki" demonstrāciju

© Sputnik / Дэн Леви / Pāriet pie mediju bankasСитуация в Донбассе. Архивное фото
Ситуация в Донбассе. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunija ir demokrātiska un tiesiska valsts un vārda brīvību uzskata par vienu no pamatbrīvībām, paziņoja Kultūras ministrija atbildē uz Ukrainas vēstnieka lūgumu nepieļaut itāļu režisores filmas "Donbasa laiki" demonstrāciju Igaunijā.

RĪGA, 5. jūnijs — Sputnik. Igaunijas Kultūras ministrija negrasās aizliegt Itālijas režisores Sāras Redžinellas filmas "Donbasa laiki" demonstrāciju republikas teritorijā, kaut arī Ukrainas vēstnieks Tallinā iebilda pret filmas iespējamo  demonstrāciju Igaunijas teritorijā, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz BNS.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
"Normandijas četrinieka" naksnīgā saruna: uzmanības centrā – Donbasa

Šo informāciju kultūras ministrs Indreks Sārs pavēstīja Ukrainas vēstniekam Igaunijā.

"Igaunija kā demokrātiska tiesiska valsts ciena vārda brīvību – vienu no pamatbrīvībām, ja vien tā nav pretrunā esošajai likumdošanai un nevar kļūt par naida un vardarbības kurināšanas līdzekli," — sacīja Kultūras ministrijas preses sekretāre Kaija Inese Nelsone.

Ukrainas vēstnieks Igaunijā Viktors Križaņivskis maija beigās vērsās pie Igaunijas valdības ar rakstisku lūgumu neatļaut itāļu režisores uzņemtās filmas "Donbasa laiki" demonstrāciju Igaunijas teritorijā.

Vēstnieks nosūtīja vēstuli Igaunijas kultūras ministram Indrekam Sāram un Ārlietu ministrijai. Savā vēstulē vēstnieks apgalvo, ka Redžinella nelegāli apmeklējusi Ukrainas austrumu rajonus, kur uzņēmusi filmu "Donbasa laiki" — "Krievijas Federācijas ideoloģiskā hibrīdkara elementu".

"Šī filma ir Krievijas Federācijas ideoloģiskā hibrīdkara elements. Tās mērķis ir nelegālo separātistu grupējumu Ukrainas austrumdaļā popularizācija, kā arī filma atspēko Krievijas militāro agresiju pret manu valsti," – rakstīja Viktors Križaņivskis.

Ņemot vērā Igaunijas un Ukrainas draudzīgas attiecības, vēstnieks lūdza valdību nepieļaut šīs filmas demonstrāciju, ja kādam rastos šādi plāni.

Eiropas Parlamenta deputāts no Čehijas Republikas Jirži Maštalka. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
EP deputāts no Čehijas atbalsta sankcijas pret Ukrainu

Sāras Redžinellas filmā ir atainota notikumu gaita Ukrainā – kopš valsts apvērsuma 2014. gada februārī līdz konfliktam Donbasā. Tajā iekļauti arī konflikta zonu apmeklējušo itāļu žurnālistu un vietējo iedzīvotāju komentāri. Filma tika publicēta Youtube 2016. gada 12. janvārī. To noskatījušies gandrīz 155 tūkstoši cilvēki.

2014. gada aprīlī Ukrainas valdība sāka militāru operāciju pret pašpasludinātajām Luganskas un Doņeckas Tautas Republikām, kas pasludināja neatkarību pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014. gada februārī. Jaunākie ANO saņemtie dati liecina, ka šajā konfliktā dzīvības zaudējuši vairāk nekā deviņi tūkstoši cilvēku.

Ziņu lente
0