Ar lāpām rokās: lāpu gājiens Tallinā par godu Neatkarības dienai

© Sputnik / Vadim AntsupovФакельное шествие в Таллине
Факельное шествие в Таллине - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gājiens sākās Vabaduzes laukumā. Cilvēki devās pa vecpilsētas ielām un atgriezās pie Atbrīvošanās kara dalībniekiem veltītā pieminekļa.

RĪGA, 25.feb — Sputnik. Igaunijas Republikas Neatkarības dienai veltīto lāpu gājienu Tallinā organizēja Igaunijas Konservatīvās Tautas partijas (EKRE) jaunieši "Zilā atmoda". Pērn līdzīga akcija noslēdzās ar skandālu.

"Zilās atmodas" aktīvists Rūbens Kāleps stāstīja, ka, gājienā aicināti piedalīties visi, kas vēlas paust cieņu saviem senčiem un aizsargāt Igaunijas nākotni.

"Saviem pēctečiem mēs gribam novēlēt to, par ko cīnījās mūsu senči: neatkarīgu valsti, kas nepakļaujas ne Rietumiem, ne Austrumiem. Valsti, kurā igauņu tauta dzīvos vēl gadu tūkstošus," — uzsvēra Kāleps.

Pagājušajā gadā organizatori bija iecerējuši gājienu ar saukli "Par Igauniju igauņiem". Pēdējā brīdī organizatori bija spiesti nomainīt lozungu, un lāpu gājiens noritēja ar saukli "Par Igauniju!" Šis sauklis tika izmantots arī šogad.

"Lāpa simbolizē gaismu un brīvību – to, kas mums ļoti vajadzīgs šajos grūtajos laikos. Ar savu gājienu mēs varam parādīt, ka lepojamies ar savu Igauniju," — uzsvēra EKRE priekšsēdētājs Marts Helme intervijā BNS.

Gājiens sākās Vabaduzes  laukumā. Cilvēki devās pa vecpilsētas ielām un atgriezās pie Atbrīvošanās kara dalībniekiem veltītā pieminekļa. Pasākuma noslēgumā notika manifestācija.

Тысячи националистов с зажженными факелами прошли по ночному Таллину - Sputnik Latvija
Lāpu gājiens Tallinā.
Ziņu lente
0