Baltijā

Viss kļūst dārgāks: pārvadātāji Lietuvā sūdzas par kolapsu

© yocamonГрузовик, архивное фото
Грузовик, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 24.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maršrutos uz vairākām valstīm tālbraucēji spiesti braukt apkārt Baltkrievijai, tātad pieaug attālums un kravu pārvadājumu izcenojumi.
RĪGA, 24. jūnijs – Sputnik. Autopārvadātāji Lietuvā apgalvo, ka aizliegums ES reģistrētajiem kravas transporta līdzekļiem šķērsot Baltkrieviju, ko valsts noteica aprīļa vidū atbildei uz sankcijām, kas vērstas pret baltkrievu pārvadātājiem, ietekmējis gan pārvadājumu maršrutus, gan izmaksas.
Lietuvas automašīnu pārvadātāju asociācijas (Linava) prezidija loceklis Arturs Telments apgalvo, ka attālums kravu piegādēm uz vairākām valstīm pieaug, degvielas cenas pastāvīgi palielinās, un šie faktori ietekmē izcenojumus.
"Pataban attālums, braucot uz Kazahstānu caur Latviju vai Igauniju palielinās, jo jābrauc apkārt. (..) Pieaugušas arī degvielas cenas. Tas palielina preču piegādes izdevumus un transportēšanas pašizmaksu," viņa teiktais citēts Linava lapā sociālajos tīklos.
Vienlaikus Telments atklāja, ka papildu grūtības transporta nozarei patlaban rada tas, ka Lietuvas transporta kompānijas ieviesto sankciju dēļ nevar pieņemt darbā tālbraucējus no Krievijas un Baltkrievijas.
Самолет авиакомпании airBaltic - Sputnik Latvija, 1920, 04.05.2022
Pasaulē
Eiropas aviokompānijas cietušas sankciju dēļ
"Tālbraucēju trūkums noved pie mazāka reisu skaita, turklāt aug algas, aug degvielas cenas, bet saistības bankām un valsts varas iestādēm saglabājas. Šo iemeslu dēļ pieaug gan preču pašizmaksa, gan piegādes izmaksas," paziņoja Telments.
Pēc Krievijas specoperācijas sākuma Ukrainā rietumvalstis ieviesušas virkni sankciju pret Krieviju, virkne ārvalstu kompāniju apturējušas darbu Krievijā. cita starpā tirdznieciskās un ekonomiskās attiecības ar Krieviju pātrauc Lietuva, valstī skan agresīva rusofoba retorika. Bez tam, ņemot vērā preču eksporta partraukšanu uz Krieviju un Baltkrieviju, kā arī piegādes traucējumus, Lietuvas ekonomisti konstatēja, ka Baltijas valstu ekonomikas prognozes 2022. un 2023. gadam pasliktinās. Liels skaits uzņēmumu Baltijā cietuši energonesēju un produktu cenu pieauguma dēļ, daudzi no tiem iestiguši parādos.
Грузовик, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 12.04.2022
Latvijā
Eksperts pastāstīja par autopārvadājumu slēgšanas bēdīgajām sekām
Ziņu lente
0