Baltijā

Viss, kas mums nepatīk, ir dezinformācija. Lietuva izdomājusi lielisku shēmu

© Sputnik / Алексей ВитвицкийФлаг Литвы
Флаг Литвы - Sputnik Latvija, 1920, 21.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas militārpersonas publicējušas kārtējo atskaiti par Lietuvas – ES un NATO dalībvalsts – stāvokli informācijas frontē. Fiksēts "Krievijas propagandas" uzbrukumu pieaugums pret "Lietuvas godīgumu".
Lietuviešu smadzeņu tīrības sargi saskaitījuši: maijā Lietuva 411 reizes pieminēta Krievijas "propagandiskajos medijos". Pie tam mēnesi iepriekš Viļņai naidīgu izteikumu skaits bija tikai 379. šausmas! Krievi uzbrūk, nīdē pašus godīgākos medijus Eiropā, pašus miermīlīgākos ārējās un iekšējās politikas īstenotājus – prezidentu, premjeru, ministru un Seima deputātus, Sputnik Lietuva raksta Aleksandrs Ļipovecs.
Tikai gribētos gan apjautāties lietuviešu ekspertiem. Ko, kur un kad Krievijas mediji, politiķi un sabiedriskie darbinieki ir samelojuši par to, ko sadarījuši un sarunājuši Viļņā? Kā noprotu, jebkura informacija par Baltijas valsti Krievijas vadošajos plašsaziņas līdzekļos un krievu valodā – tie ir meli un izdoma?
Буча, 3 апреля 2022 года - Sputnik Latvija, 1920, 10.04.2022
Viedoklis
"Poļitruks melo": Rietumos vēl aizvien ļoti pieprasītas Gebelsa metodes
Vēl viens jautājums. No kurienes Krievijas informācijas telpas pētnieki Lietuvā grābj šos ciparus? Brīvību mīlošās un demokrātiskās Lietuvas teritorijā visi šie Krievijas "propagandiskie mediji" jau sen ir bloķēti. Krievijas telekanālu skatīšanās vai mēģinājumi izlasīt tīmeklī alternatīvu viedokli tiek uzskatīti teju vai par noziegumu pret nacionālo drošību. Tātad par lietuviešu karavīru fiksēto negatīvo publikāciju skaitu arī nākas spriest akli. Kā Lietuvas BS speciālo uzdevumu vienība varēja uzzināt, ko stāsta propagandisti, nepārkāpjot paši savus aizliegumus?
Un kāpēc viņi tā pārdzīvo par to, kas par Lietuvu rakstīts krieviski? Lietuviešu smadzenes taču droši pasargātas no kaitīgās ārējās ietekmes. Par specoperāciju Ukrainā vai Lietuvas globālajām iniciatīvām pasaules politikas un ekonomikas pārbūves jomās viņiem dod vienīgi rūpīgi filtrētu informāciju. Galu galā, spriežot pēc lietuviešu mediju materiāliem, Ziemeļatlantijas bloks un Eiropas Savienība ir fantastiski saliedēti "Krievijas draudu" priekšā, bet kolapss, kas sankciju dēļ veidojas Rietumu ekonomikā, ir vien neliels pārpratums. Turklāt Kijeva nupat jau pieveiks krievus, tiklīdz saņems patriotu nopirkto dronu "Bayraktar".
Георгиевская ленточка - Sputnik Latvija, 1920, 10.05.2022
Viedoklis
Pienācis laiks atkārtot
"(Krievijas medijos – red.) izskanēja izsmiekls par pašu akciju un Lietuvas iedzīvotājiem. Viņus saukāja par "ubagiem", kuri sametuši naudu priekš "kompreses mironim". Akcija nosaukta par naudas šķiešanu, tās mērķis – audzēt naidu pret Krieviju un tās tautu," aizvainoti stāsta Lietuvas Aizsardzības ministrija.
Interesanti gan, vai tad tā nav? Lietuvas ekonomiskais potenciāls ir niecīgs salīdzinājumā ar lielvalstu ekonomiku. Taču vārgais ķermenītis izvemj tādu daudzumu rusofobas žults, ka šajā ziņā Viļņa apsteidz pasaules lielākās valstis. Ne velti Krievijas prezidents Vladimirs Putins trāpīgi nosauca Baltijas valstis par "Tabakijiem" – šakālēniem, kuri spēj vien smiedzīgi vanšķēt, taču mazāko briesmu gadījumā slēpjas aiz Vašingtonas Širhāna muguras.
Un te vēl Krievijas līderis iekaisīja piparus Baltijas tabakiju paastē. Uzrunā par godu Krievijas pirmā imperatora Pētera I 350. jubilejai Krievijas prezidents teica vērā ņemamu frāzi.
 Пикет молодежной организации Протест за права представителей ЛГБТ - Sputnik Latvija, 1920, 28.04.2022
Viedoklis
Pienākuši "tumsības laiki": Rietumu civilizācija aprij pati sevi
"Pēteris I atguva un stiprināja teritorijas. Tāds pats liktenis gadījies arī mums," paziņoja Putins.
Piedevām KF Valsts domes deputāts Jevgēņijs Fjodorovs reģistrēja parlamenta kancelejā likumprojektu "Par Lietuvas neatkarības atzīšanas anulēšanu". Dažas dienas vēlāk Fjodorovs anonsēja nākamos likumprojektus – par Latvijas, Ukrainas un Igaunijas neatkarības atzīšanas anulēšanu.
"Mēs tikai sākām ar Lietuvu. Saprotamu iemeslu dēļ: Lietuva ir bīstamāka Krievijai, ņemot vērā ar Kaļiņingradas apgabalu saistīto situāciju, kā arī konfrontāciju ar NATO un ASV," teica Fjodorovs.
Lietuvas Seima deputāts Matass Maldeiķis jau histēriski paziņoja: ja Maskava apstiprinās likumprojektu, Viļņa pieprasīšot atdot Lietuvai Smoļensku, kas XVII gadsimtā atradusies Lietuvas Lielkņazistes sastāvā.
Tiesa, nāksies gan atgādināt Maldeiķim, ka no 1795. līdz 1918. gadam visa Lietuva bija Krievijas impērijas sastāvā. Bet Viļņa un Viļņas apriņķis laikā no 1920. līdz 1939. gadam bija Polijas sastāvā, un to Varšava atceras vēl aizvien.
Autora domas var neatbilst redakcijas viedoklim.
Боец Народной милиции ЛНР на позиции - Sputnik Latvija, 1920, 28.03.2022
Viedoklis
Ukrainas galvenais ierocis – meli un liekulība
Ziņu lente
0