Latvijā

Latvija tēmē uz Krievijas suverenitāti un vienotību

© Sputnik / Алексей ТихомировФлажки России и Латвии
Флажки России и Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 21.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šajos visnotaļ smagajos laikos Latvijas demokrātijas uzplaukums ir neredzēts.
Top jauni likumi ar mērķi ielikt zelta rāmīti Rietumu vērtību dārgos iekarojumus un iemūžināt valsts valodu, vienotu vēstures traktējumu un vienas nācijas pastāvēšanu mūžīgi mūžos.
Taču šajā ceļā vēl pagadās apsūnojuši šķēršļi. Viens no tiem – partija "Latvijas Krievu savienība", kam ir savs viedoklis daudzos dzīves jautājumos. Tagad priekš tādiem gadījumiem Saeima izskata grozījumus likumam par politiskajām partijām, kas aizliedz poitiskajiem spēkiem savā darbībā noliegt kara noziegumus vai paust atbalstu demokrātisku valstu suverenitātes un teritoriālās vienotības graušanai.
Добыча нефти в Татарстане - Sputnik Latvija, 1920, 04.05.2022
Viedoklis
Rietumi vēlas Krievijas resursus. Bez maksas
Pagaidiet. Tātad paust atbalstu nedemokrātisku valstu suverenitātes un teritoriālās vienotības graušanai ir ļauts? Un vēl: kurš lems, vai valsts ir demokrātiska vai tā, ne īpaši? Piemēram, vai Turcija ir demokrātiska? Bet Arābu Emirāti? Ķīna? Un kāpēc Brisele ir tik neapmierināta ar Ungāriju un Poliju? Vai demokrātija pie viņiem tur neklibo? Tad jau varbūt var saraut lupatās viņu suverenitāti un vienotību? Starp citu, dažādas domas var būt arī par Latviju, kuras valdībai nospļauties par mazākumtautībām un kas uzskata par demokrātijas virsotnēm izglītības likvidāciju viņu valodā un viņiem svētu pieminekļu nojaukšanu.
Kāpēc tad bija vajadzīga tāda atruna? Vai to izdomājuši paši latviešu deputāti, vai kāds pateicis priekšā?
Netieša atbilde atrodama Nacionālās apvienības veterāna Aleksandra Kiršteina izteikumos – viņš atklāti aicināja sabiedrotos no NATO pielikt punktu Krievijas Federācijas suverenitātei. Viņa ieskatā, varu Krievijā esot iespējams nomainīt triju dienu laikā – ASV un NATO esot cita līmeņa tehnoloģijas un bruņojums salīdzinājumā ar Krieviju, un zināms, ka padomju laikā radītās raķetes nespējot sasniegt nekādus mērķus NATO. Tātad triju dienu laikā Krievijas Bruņotie spēki būtu likvidēti, un režīms nomainīts, klāsta politiķis.
Президент РФ Владимир Путин на встрече с молодыми предпринимателями - Sputnik Latvija, 1920, 11.06.2022
Krievijā
Vai nu valsts ir suverēna, vai nu kolonija: Putins atklāja, kā kļūt par pasaules līderi
Re kā. Savā likumprojektā Saeima vienkārši apstiprina, ka kolektīvie Rietumi jau sen nosprauduši nedemokrātiskās valstis, kuru suverenitāti graut ir atļauts. Ne tikai aicina vien – grauj arī.
Kiršteina piemērs spilgti apliecina, ka Latvijā daudzi sapņo, kā saraut gabalos Krieviju, sapakot čemodānos un samest Pasaules okeānā.
Baidos, ka no tā nekas neiznāks. Vilnis būs pārāk liels. Noskalos visu tā, ka nepaliks ne smakas...
Ziņu lente
0