Krievijā

Cits scenārijs nav iespējams: punktu specoperācijā pieliks tur, kur to vajag Krievijai

© Sputnik / РИА Новости / Pāriet pie mediju bankasВоеннослужащий на бронеавтомобиле "Тигр" ВС РФ в районе города Изюм
Военнослужащий на бронеавтомобиле Тигр ВС РФ в районе города Изюм - Sputnik Latvija, 1920, 17.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija kā klints stāvēs tās valdības nospraustajās pozīcijās un nodrošinās to sasniegšanu.
RĪGA, 17. jūnijs - Sputnik. Krievija pieliks punktu specoperācijā Ukrainā tur, kur tas būs vajadzīgs Maskavai, un gatava kā klints stāvēt savās pozīcijās, paziņoja Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs.
"Mūsu reakcija ir tāda, ka šie plāni (sakaut Krieviju – red.) tiks sagrauti, ka tie izgāzīsies, ka mēs pieliksim punktu tur, kur mums tas vajadzīgs, nevis tur, kur kaut kādi stratēģi, ideologi un kara plānotāji Vašingtonā vai citās galvaspilsētās iztēlojas šo situāciju," Rjabkovs teica telekanāla "Rossija 1" ēterā.
Стела на въезде в город Донецк - Sputnik Latvija, 1920, 14.06.2022
Pasaulē
NATO ģenerālsekretārs: miers Ukrainā iespējams, jautājums par tā cenu
Viņš norādīja, ka Krievija to pierādīs ar gribas spēku, ieroču spēku, ar savu gatavību stāvēt valdibas nospraustajās pozīcijās un nodrošināt to sasniegšnu. Rjabkovs atzīmēja, ka politiskās un diplomātiskās metodes ir vajadzīgas, tās nevajag mest pie malas, taču mērķi ir nosprausti skaidri.
"Ja Zeļenskis un viņa komanda nav gatavi pārrunām, un visi aiz viņa stāvošie ir noskaņoti turpināt savu nepārdomāto, pareizāk sakot, neprātīgo Ukrainas piesūknēšanu ar ieročiem, tā ir viņu izvēle. Tas ir skumji, traģiski, taču mēs nevaram atkāpties," uzsvēra ministra vietnieks.
Diplomāts norādīja, ka atbildība par miera pārrunu izjukšanu gulstas uz Kijevas un tās "Rietumu kuratoru" pleciem.
Проведение спецоперации ВС РФ в южном направлении - Sputnik Latvija, 1920, 09.06.2022
Viedoklis
Ukrainas armijas katastrofa Donbasā biedē ASV un NATO
"Viņi visā pilnībā ir atbildīgi par to, ka Donbasa zemē, Ukrainas zemē vēl aizvien nav iestājies miers, ka faktiski mēs neesam varējuši pavirzīties tālāk pa pārrunu gultni kopš aprīļa vidus, kad Ukrainas delegācija, ko uzrīdīja viņu kuratori, manipulatori no Rietumiem, izstājās no pārrunu procesa, un tas tika apstādināts," konstatēja Rjabkovs.
Diplomāts atzīmēja, ka šāda izturēšanās atspoguļo centienus izjaukt miermīlīga risinājuma iespējas un mēģinājumus ar spēku cīņas laukā pierādīt, ka Krievijai nav taisnība.
Viņš informēja, ka Krievijas speciālās operācijas mērķi tiks sasniegti, lai kā ASV un to sabiedrotie "žonglētu" ar bruņojuma piegādēm Kijevas režīmam.
Тяжелый многоцелевой транспортный вертолет Ми-26 (на втором плане) и ударный вертолет Ми-24 летят на репетицию воздушной части парада Победы - Sputnik Latvija, 1920, 05.06.2022
Viedoklis
Simt specoperācijas dienas. Kad viss beigsies?
"Mums vienkārši nevar būt cita scenārija, kā vien pilnībā sasniegt visus mērķus, kas nosprausti speciālajai militārajai operācijai, ko mūsu spēk īsteno kopā ar abu Donbasa republiku vienībām. Tas ir imperatīvs, un mērķi tiks sasniegti," paziņoja Krievijas ĀM vadītāja vietnieks.
Rjabkovs norādīja, ka Rietumi izmanto nepieļaujamu pieeju un nesaskata alternatīvu savam kursam – tālākai konflikta kurināšanai Ukrainas zemē. Tomēr Maskava cer, ka ASV un to sabiedrotie nenovedīs situāciju Ukrainā līdz tiešai sadursmei ar kodolieroču pielietojumu.
"Es ceru, ka veselā saprāta paliekas tomēr ļaus šiem politiķiem, kas pretendē uz globālo diriģentu lomu, atturēties no tamlīdzīgiem lēmumiem, jo kodolieroču pielietojuma gadījumā atpakaļceļa vairs nebūs," teica Rjabkovs.
Diplomāts atzīmēja, ka Maskava negatīvi vērtē Rietumu sāktās bruņojuma piegādes Ukrainai.
"Ārkārtīgi negatīva attieksme pret smagā bruņojuma piegādēm, it īpaši lielā darbības rādiusa bruņojuma piegādēm, ja šajā gadījumā runājam par reaktīvās zalves uguns sistēmām. Tas ir bijis un paliek mūsu oficiālās pozīcijas neatņemams elements," uzsvēra diplomāts.
Термоядерный взрыв - Sputnik Latvija, 1920, 10.05.2022
Politika
Labāk nepieļaut: Rogozins pastāstīja, cik ilgi nodzīvos NATO kodolkara gadījumā
Pēc viņa vārdiem, Krievija pastāvīgi informē amerikāņus par savu pozīciju – demarši, notas, brīdinājumi par sekām.
Jau kopš Krievijas specoperācijas sākuma Kijeva aicina rietumvalstis piegādāt dažāda tipa bruņojumu, arī smagos ieročus. Daudzu rietumvalstu politiķi paziņoja par gatavību atbalstīt Kijevas režīmu.
Visdažādākā militārā un speciālā tehnika sāka ierasties Ukrainas teritorijā. Krievijas Bruņotie spēki regulāri likvidē to ar precīzo raķešu triecieniem. Maskava jau vairākkārt uzsvērusi, ka pēc Ukrainas robežas šķērsošanas Rietumu sūtījumi kļūst par Krievijas spēku likumīgu militāro mērķi.
Шеврон НАТО на рукаве военнослужащего  - Sputnik Latvija, 1920, 29.04.2022
Viedoklis
ASV un NATO jaunā stratēģija Ukrainā: "Mēs apgriezīsim zemi un debesis"
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Speciālās operācijas ietvaros Ukrainā Krievijas spēki izmanto precīzo bruņojumu, turklāt vērš to vienīgi pret militāro infrastruktūru un armiju. Aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu konstatēja, ka mēnesi pēc specoperācijas sākuma pirmā posma pamata uzdevumi ir izpildīti, Ukrainas militārais potenciāls būtiski samazināts. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Armijas ģenerālis piezīmēja, ka tas ļauj pievērst lielāko uzmanību operācijas galveno mērķu sasniegšanai – Donbasa atbrīvošanai.
Ziņu lente
0