Politika

Politologs paskaidroja, kāpēc Ukrainu "velk iekšā" Eiropas Savienībā

© Sputnik / Алексей ВитвицкийФлаги Украины и Европейского Союза
Флаги Украины и Европейского Союза - Sputnik Latvija, 1920, 16.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Politologs uzskata, ka Ukrainu mēģina ievilkt Eiropas Savienībā, lai pakaitinātu Krieviju.
RĪGA, 16. jūnijs – Sputnik. Diskusijas par Ukrainas iestāšanos Eiropas Savienībā organizētas, lai "pakaitinātu Krieviju", no ekonomiskā viedokļa tāds lēmums ir absurds, radio Sputnik pastāstīja Krievijas Zinātņu akadēmijas Eiropas institūta galvenais zinātniskais līdzstrādnieks Nikolajs Meževičs.
Viņš konstatēja, ka ES tiecas izlīdzināt dalībvalstu sociāli ekonomiskās attīstības līmeni – bagātākās valstis palīdz nabadzīgākajām.
Российское зерно выгружается из вагонов на терминале в порту Лиепаи - Sputnik Latvija, 1920, 01.06.2022
Pasaulē
ES cer graudus no Ukrainas eksportēt caur Baltkrieviju un Latvijas ostām
Ja Ukraina tiks uzņemta savienības sastāvā, trūkuma līmenis tajā vairākkārt palielināsies, bet naudu, ko Brisele novirza ekonomiski mazāk attīstītām valstīm, "vajadzēs atvēlēt pašai nabagākajai, proti, Ukrainai".
Politologs atzīmēja, ka Ukrainas iestāšanās ES ir absolūti neizdevīga Baltijas valstīm no ekonomiskā viedokļa.
"Igaunija, Latvija un Lietuva jau sen iznīcinājušas pašas savu ekonomiku. Tā pati problēma attiecas arī uz Poliju, kas pēdējo pusotru gadu desmitu izmanto unikālas dotācijas un privilēģijas no Eiropas padomes puses. Taču, ja parādīsies Ukraina, daudz nabagāka valsts, nauda plūdīs turp, nevis uz Poliju. No ekonomiskā viedokļa Ukrainas iestāšanās ES ir absurds," Meževičs norādīja intervijā avīzei "Vzgļad".
Politologs pauda pārliecību, ka Ukrainu velk uz ES pusi politiskā aspektā un "pie viena – lai Krieviju pakaitinātu", bet no ekonomikas viedokļa "ierēdņi Eiropā matus plēš un absolūti nesaprot, kā nodrošināt šo valsti un tās integrāciju ES".
Iepriekš radio Sputnik stāstīja, kā Eiropas komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena atbildēja uz jautājumu par "Eiropas nākotnes" iestāšanās iespējamiem termiņiem Ukrainai.
Здание посольства Украины в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 25.05.2022
Viedoklis
Polija gatavojas "integrācijai": Ukrainas liktenis ir izlemts
Ziņu lente
0