Viedoklis

Krievijas tanki T-62M paātrinās speciālo operāciju

© Sputnik / Павел Лисицын / Pāriet pie mediju bankasТанк Т-62
Танк Т-62 - Sputnik Latvija, 1920, 11.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskava plāno paātrināt militārās specopreācijas gaitu Ukrainā, būtiski palielinot armijas grupējuma mobilitāti un uguns spēkus.
Tanku vienību masveida pielietojums sadarbībā ar aviāciju, artilēriju un motorizētajiem strēlniekiem nodrošinās spēcīgus triecienus visā Ukrainas armijas ešelonētās aizsardzības dziļumā Donbasā, to sašķeļot. Tādējādi tiks gūti panākumi plašākā frontē, stāsta militārais analītiķis Aleksandrs Hroļenko.
Specoperācijā iesaistītie Krievijas BS grupējumi guvuši virsroku uz zemes, jūrā un gaisā. Rietumu militārie stratēģi konstatējuši: "Krievija ir tikai soli no uzvaras Donbasā". NATO bruņojuma piegādes Kijevas režīmam nemainīs karadarbības gaitu Ukrainā.
Боевой железнодорожный ракетный комплекс (БЖРК) - Sputnik Latvija, 1920, 09.08.2020
Viedoklis
"Tas ir nenotverams": Krievijas ierocis, ko ASV nespēja izsekot
Doņeckas republikas ziemeļos sabiedroto spēki piespieduši Ukrainas garnizonu pie Ziemeļdoncas. Tikai 20 km uz dienvidiem ir Slavjanskas-Kramatorskas aglomerācija un UBS pēdējais stratēģiskais nocietinājumu rajons Donbasā.
4. jūnijā Krievijas vienības pārņēma kontroli pār Severodoņecku un turpina pilsētas rūpniecības rajonu tīrīšanu. Ukraiņu vienības, kas atkāpās uz Lisičansku, zaudēja līdz 90% sastāva. Uz Severodoņecku strauji pārvietotas speciālo uzdevumu vienības un privātās militārās kompānijas vienība, ko komandē Augstākās radas deputāte – 34 gadus vecā Marjana Bezuglaja personīgi. Atliek vien piebilst, ka politiķe jau nākusi klajā ar likumprojektu par Ukrainas karavīru nošaušanu par nepaklausību. "Komisāres" sejā vīd neprāts un drosme, katastrofa un fantasmagorija, tāpat kā prezidenta šaubas par UBS komandieri Valēriju Zalužniju. Zeļenskis lēmis ignorēt komandiera padomu – atvilkt spēkus un noturēt fronti tālāk uz rietumiem. Turpināsies ukraiņu karavīru bezjēdzīgā bojāeja pie Severodoņeckas.
Передислокация пехоты Балтийского флота - Sputnik Latvija, 1920, 27.12.2019
Amerikāņu prettanku raķetes šāviens pa T-62 ierakstīts video
Krievijas taktika Ukrainā balstās uz nepārtrauktām plašām raķešu un bumbu apšaudēm pa ukraiņu pozīcijām. Nakts bumbvedēji Su-34, trieciennieni Su-25, raķešu kompleksi "Iskander" un "Kalibr" nenogurstoši samaļ UBS štābus un kazarmas, bruņojuma un degvielas noliktavas Slavjanskas-Kramatorskas aglomerācijā un rietumu virzienā, dziļajā operatīvajā aizmugurē. Pie saskarsmes līnijas aktīvi strādā tanku piesegtie kājnieki.
Teritorijā, ko kontrolē sabiedrotie, piemēram, Hersonas apgabalā pamanītas tanku T-62M kolonnas, kas jau vairākas dienas nepārtraukti parvietojas Nikolajevas un Krivojrogas virzienā. Iepriekš Maskava pieņēma lēmumu – paātrināt uzbrukumu Ukrainā. Šajā aspektā svarīga loma, domājams, ir tanku vienībām.

Tērauda un uguns lavīna

Tanku vienības ir Krievijas galvenais trieciena spēks uz sauszemes. To pamatdarbība kaujas laukā – uzbrukums. Tanku plašs pielietojums nepārprotami sekmēs specoperācijas paātrināšanos galvenā trioeciena virzienā, Ukrainas ešelonētās aizsardzības un augošās prettanku cīņas apstākļos. Jāpiebilst. Ka divcīņās ar artilērijas vai granātmetēju vienībām tanka ekipāža nepārprotami ir labāk bruņota un aizsargāta, kā arī veiklāka.
M142 HIMARS - американская реактивная система залпового огня на колёсном шасси - Sputnik Latvija, 1920, 03.06.2022
Viedoklis
Amerikāņu HIMARS Ukrainā – ASV solis pretī karam ar Krieviju
Izšķirošie panākumu faktori uzbrukumā – pēkšņs starts un mijiedarbība, aviācijas un artilērijas atbalsts uzbrukumam. Jo lielāks ir tanku skaits, jo efektīvāka sadarbība un tuvāka uzvara. Modernizētais tanks T-62M kaujas laukā Ukrainā izskatās visnotaļ labi. Tas nevar aizvietot mūsdienīgākas mašīnas, piemēram, T-72, T-80, T-90, taču efektīvi papildina tās un padara "blīvāku" grupējuma trieciena potenciālu. Pieredzējuši tankisti dažkārt stāsta, ka tanka dzīvotspēja kaujā nepārsniedzot 15 minūtes, taču tas izpilda savu uzdevumu.
Cīņas uzvar nevis ar kalibru, bruņu biezumu un zirgspēkiem, bet gan ar karaspēku organizācijas līmeni, komandieru un tanku ekipāžu kompetenci. Tomēr Krievijas modernizētais T-62M ir saņēmis papildu daudzslāņu bruņas, pastiprinātu aizsardzību pret mīnām apakšdaļā. Uzlabota arī uguns vadības sistēma – tanks saņēmis lāzera tālummēri KTD-2, ballistisko skaitļotāju BV-62, temēkli TŠSM-41U un stabilizatoru "Meteor" M1. Bruņumašīna būtiski pārspēj T-72, ko Kijevas režīmam nodevuši poļi, un spēk likvidēt bruņotus mērķus līdz 4 km attālumā, liekot lietā vadāmās raķetes ar lāzera mērķa norādi. Pie tam pretiniekam nepalīdzēs arī piekaramās dinamiskās bruņas "Kontakt".
Пуск ракеты тяжелой огнеметной системой залпового огня - Sputnik Latvija, 1920, 01.06.2022
Krievijā
Pastardienas mašīna: kā Ukrainā darbojas krievu "Solntsepiok"
Tanki T-62M sekmīgi likvidē teroristus Sīrijas teritorijā. Iepriekš T-62 daudz karoja Afganistānā un Tuvajos Austrumos. Vērā ņemamais T-62M bruņojums un stabilitāte ir ātra atbilde uz grieķu un citu NATO armiju novecojušās bruņutehnikas piegādēm Kijevai.
Atgādināšu, ka aukstā kara laiku konfrontācijā ar Ziemeļatlantijas aliansi padomju stratēģija paredzēja tanku uzbrukuma iespējas līdz Lamanša šaurumam. Šiem nolūkiem Padomju armijā bija 60 tūkstoši dažādu modifikāciju tanku. Ārvalstu avoti stāsta, ka patlaban Krievijas armijā ierindā ir vairāk nekā 12 tūkstoši tanku. Salīdzinājumam: ASV – 6612 tanki, Ukrainas BS rīcībā līdz 24. februārim bija 2596 tanki. Krievijas Aizsardzības ministrija informēja, ka līdz 6. jūnijam likvidēti vairāk nekā 3400 tanki un citas bruņumašīnas. Tātad Kijevas režīmam faktiski savu tanku vairs nav, remonta bāzes bruņutehnikas atjaunošanai arī nav. Ukrainas teritorijā izstrādāta efektīva taktika Rietumu bruņojuma likvidācijai gan dziļā aizmugurē, gan pie saskarsmes līnijas.
Militāri politiskā turbulence Eiropā un Vācijas šaubas par Ukrainas uzvaru nebūt nav nejaušas. Krievijas spēku panākumi cīņas laukā ir reāli, tos nav iespējams ignorēt. Rietumos aizvien biežāk skan runas par Kijevas neizbēgamo sakāvi un piekāpšanos Krievijai.
Разбитая техника ВСУ в районе Северодонецка - Sputnik Latvija, 1920, 07.06.2022
Viedoklis
Severodoņeckas "katls" sašķeļ Eiropas vienotību
Lasiet militārā analītiķa Aleksandra Hroļenko kanālu Telegram.
Ziņu lente
0