Viedoklis

NATO spēki Ukrainā nozīmē Krievijas triecienus pret rietumvalstīm

© Sputnik / Russian Defence Ministry  / Pāriet pie mediju bankasЭкипаж оперативно-тактического ракетного комплекса "Искандер" во время боевого задания по уничтожению ангаров с военной техникой и боеприпасами ВСУ
Экипаж оперативно-тактического ракетного комплекса Искандер во время боевого задания по уничтожению ангаров с военной техникой и боеприпасами ВСУ - Sputnik Latvija, 1920, 10.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Konvencionālo spēku un bruņojuma skaitlisks pārsvars aliansei nepalīdzēs: NATO piespiešana ievērot mieru būs mūsdienīga, ātra un stingra – ar hiperskaņas un kodoltermiskajiem ieročiem.
Aizvien smagāka un tālāk šaujoša bruņojuma piegādes Kijevas režīmam nozīmē "atbildi" pret loģistikas objektiem visā piegādātājvalstu ķēdītē. Spriedzes eskalācija no kolektīvo Rietumu puses Ukrainas karadarbības teātrī noves pie NATO spēku tiešas ievilkšanas konfliktā ar Krieviju, konstatēja militārais analītiķis Aleksandrs Hroļenko.
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņoja, ka speciālā militārā operācija Ukrainā turpinās atbilstoši plānam un sasniedz nospraustos uzdevumus. Ziemeļatlantijas alianses valstis pūlas to nepieļaut: turpina piegādāt Kijevs režīmam bruņojumu un munīciju, neprātīgi gatavojas tiešai konfrontācijai ar Krieviju – mūsdienīgu kodollielvalsti. Amerikāņu konservatīvais izdevums "American Thinker" uzskata, ka no militārā viedokļa sekmīga alianses iejaukšanās Ukrainā nav iespējama, proti, NATO spēku ievešana var tikai paātrināt Rietumu sakāvi.
Система залпового огня M270 - Sputnik Latvija, 1920, 04.06.2022
Viedoklis
Britu "artava" Ukrainas sagraušanai
Krievija atbildēs uz lielā darbības rādiusa raķešu piegādēm Kijevas režīmam – to jau 7. jūnijā vēlreiz atgādināja Krievijas vēstnieks ASV Anatolijs Antonovs. Iepriekš par neprognozējamām sekām runāja arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins – armija pielietos bruņojumu pret objektiem, pret ko triecieni vēl nav vērsti. Šodien galvenais lēmumu pieņemšanas centrs Kijevā ir ASV vēstniecība, tomēr Krievijas valsts vadītājs principiāli nepieminēja ģeogrāfisko saikni ar Ukrainu.
Putina, Lavrova un Antonova brīdinājumi par to, ka amerikāņu bruņojuma piegādes (operatīvi taktiskās raķetes ar darbības rādiusu līdz 300 km) saistītas ar konflikta eskalāciju un tām iespējams būtisks militāri tehniskais turpinājums. Tas ir Krievijas signāls kolektīvajiem (agresīvajiem) Rietumiem: konvencionālo spēku un bruņojuma skaitlisks pārsvars aliansei nepalīdzēs: NATO piespiešana ievērot mieru būs mūsdienīga, ātra un stingra – ar hiperskaņas un kodoltermiskajiem ieročiem. Alianses valstu nelielie izmēri Eiropā un ASV teritorijas ģeogrāfiskā izolācija (katram, tā sakot, radioaktīvam gadījumam) nodrošinās Krievijas SBR vai lielā darbības rādiusa precīzo raķešu efektīvu pielietojumu.
Ne velti "American Thinker" atzīmēja: "Ukrainas perspektīvas ir drūmas... NATO atbalsts diezin vai kavēs Krievijas uzvaru. Izvērtējot militārās iejaukšanās iespējas šajos apstākļos, alianse gatavo katastrofu, iepludinot ieročus un naudu lietā, kam lemta sakāve. Krievijas reakcija uz karadarbību būs graujoša."
M142 HIMARS - американская реактивная система залпового огня на колёсном шасси - Sputnik Latvija, 1920, 03.06.2022
Viedoklis
Amerikāņu HIMARS Ukrainā – ASV solis pretī karam ar Krieviju

Nogalināt žurku

Ukraiņu grupējums Donbasā cieš būtiskus dzīvā spēka un militārās tehnikas zaudējumus. 7. jūnijā prezidents Vladimirs Zeļenskis paziņoja, ka UBS nespēj doties uzbrukumā. Iespējams, šī atzīšanās var būt prologs NATO spēku tiešas iejaukšanās sākumam.
ES ir pārvērtusies par Pentagona filiāli. Polija gatavojas no proxy-kara ar Krieviju pāriet pie karsta konflikta Ukrainas teritorijā (ar ASV atbalstu). Vācija grimst domās par spēcīgākās armijas radīšanu Eiropā (projekts gadu desmitiem). Lielbritānija un Igaunija apspriež NATO divīzijas formēšanu netālu no Sanktpēterburgas. Iespējams, tāda ir Lielbritānijas, Polijas un Baltijas valstu suverēnā izvēle – pirmajiem ciest trešajā pasaules karā.
Amerikāņi gaida ērtu brīdi, lai dotu signālu sabiedrotajiem. Par sekām neviens atbildību neuzņemas.
Skarbo realitāti neviens nav atcēlis: NATO uzvara pār Krieviju ar konvencionālajiem līdzekļiem ir maz ticama, bet līdz ar kodolieroču pielietojumu alianses liktenis ir nepārprotami izšķirts.
Salīdzinājumam: Francijas kodolpotenciālu veido 196, Lielbritānijas – 225, ASV – 5,8 tūkstoši, Krievijas – apmēram 6,5 tūkstoši lādiņu. Britiem savu raķešu nav, Karaliskās flotes stratēģiskās zemūdens izmanto amerikāņu iznomātās "Trident". Ko tas nozīmē kolektīvajiem Rietumiem un Ukrainai?
Krievijai ir lielākais kodolarsenāls pasaulē, kas garantē jebkura pretinieka likvidēšanu jebkādos apstākļos. Līdera vieta mūsdienu bruņojuma tehnoloģiju jomā padara Krievijas valsti faktiski neaizskaramu. Armiju un bruņojuma skaitam naidīgajā Eiropā vai Ziemeļamerikā nav principiālas nozīmes.
4 мая - День восстановления независимости Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 02.06.2022
Viedoklis
Pēc Ukrainas NATO metīs kurtuvē Baltijas valstis
Speciālisti uzskata, ka 80 lielākos rūpniecības centrus Vācijā iespējams likvidēt ar pusi Krievijas zemūdens raķešnesēja "Borey" munīcijas komplekta. Visu NATO Eiropas valstu militārā potenciāla likvidācijai būs nepieciešama triju šāda tipa zemūdeņu zalve. Pie tam rezervē paliks gaisa, šahtu un sauszemes bāzes SBR. Starp citu, pilnvērtīga kodoltriāde ir tiokai trim pasaules valstīm – Krievijai, ASV un Ķīnai. Vai to atceras "sapņotāji" Amerikā un Eiropā, kas piegādā bruņojumu Ukrainai – uzvarai pār Krieviju?
Ziemeļatlantijas alianse nav izcīnījusi uzvaru nevienā bruņotā konfliktā. Visi Pentagona kari pēdējo 75 gadu laikā jaunattīstības valstīs ir izgāzušies. Uzvaru par dolāriem nenopirksi. Kolektīvajiem Rietumiem vajadzētu atgriezties daudzpolārās pasaules realitātē, "nogalināt sevī žurku", proti, "hegemona" agresiju. Un atvilkt NATO spēkus līdz 1997. gada robežām, kā to pieprasa vienlīdzīgās un nedalāmās starptautiskās drošības noteikumi.
Lasiet militārā analītiķa Aleksandra Hroļenko kanālu Telegram.
Пара истребителей F-35A Lightning II - Sputnik Latvija, 1920, 27.05.2022
Viedoklis
"Garantēti likvidēs". Vašingtonā novērtēts kara risks ar Krieviju
Ziņu lente
0