Politika

Moldovas eksprezidents: tiek gatavota valsts militāra pievienošana Rumānijai

© Sputnik / Александр Вильф / Pāriet pie mediju bankasПресс-конференция президента Республики Молдова И.Додона
Пресс-конференция президента Республики Молдова И.Додона - Sputnik Latvija, 1920, 10.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais Moldovas prezidents Igors Dodons konstatēja, ka tiek īstenoti plāni Moldovas militārai pievienošanai Rumānijai.
RĪGA, 10. jūnijs — Sputnik. Rietumi provocē destabilizāciju Moldovā, lai attaisnotu tās militāru un politisku pievienošanu Rumānijai un NATO spēku dislokāciju valsts teritorijā, paziņoja bijušais Moldovas prezidents Igors Dodons, vēsta RIA Novosti.
"Skaidri saskatāms, ka Maija Sandu (Moldovas prezidente – red.) un tās ārējie saimnieki izmanto Ukrainas scenāriju, tīši provocējot situācijas destabilizāciju, bet daži politiskie faktori no Rietumiem vēlas izmantot moldāvus kā lielgabalu gaļu ģeopolitiskajā cīņā, kas patlaban turpinās šajā reģionā. Tiek gatavota mūsu valsts militāra un politiska pievienošana Rumānijas teritorijai, vienlaikus atsakoties no tās neitralitātes," politiķis informēja savā kanālā Telegram.
Украинские военнослужащие в пригороде Киева Буче, 2 апреля 2022 года - Sputnik Latvija, 1920, 28.04.2022
Viedoklis
"Otrā fronte" Moldovā: kas gūst labumu no diversiju sērijas Piedņestrā
Viņš uzsvēra, ka bruņošanās procesi un Krievijai naidīgā histērija sarīkoti ar nodomu, lai attaisnotu NATO bruņoto spēku klātbūtni Moldovas teritorijā. Valdošā partija "Darbs un solidaritāte" nespēj rast izeju no ekonomiskās un enerģētiskās krīzes, un šajā fonā plānots ievest valstī letālo bruņojumu, proti, valsts iedzīvotāji "ziemā dzīvos trūkumā un salā, toties ar lielgabaliem un raķetēm", piebilda eksprezidents.
"Tehniskās apvienošanas sagatavošanas labad vajadzēja panākt, lai Moldova nodemonstrētu nespēju patstāvīgi nodrošināt ekonomisko, enerģētisko un teritoriālo drošību. Maija Sandu un DUS soli pa solim nodrošina valsts ekonomisko, morālo un politisko likvidāciju," piezīmēja Dodons.
Maskavas Kremlis - Sputnik Latvija, 1920, 28.01.2022
Viedoklis
ASV un NATO mēģina novērst uzmanību no drošības problēmām
1918. gadā Rumānija ieveda karaspēku Moldovas teritorijā un novilka robežu pa Dņestras upi (bez tagadējās Piedņestras teritorijas). Kišiņevā izveidotā novada padome nobalsoja par apvienošanos ar kaimiņvalsti.
Kopš 1940. gada mūsdienu Moldovas teritorija neiekļaujas Rumānijas sastāvā. Abu valstu teritorijā ir "unionisma" – Rumānijas un Moldovas idejas atbalstītāji. Aptaujas liecina, ka vairāk nekā puse Moldivas iedzīvotāju iebilst pret apvienošanos. Šo procesu atzinīgi vērtē aptuveni trešā daļa pilsoņu.
Tilts pāri Dņestrai  - Sputnik Latvija, 1920, 17.01.2022
Pasaulē
Tiraspole: NATO izteikumi par Piedņestru ir tiesiski nepamatoti
Ziņu lente
0