Krievijā

Kijeva aktīvi vervē algotņus, pieņem pat ISIS kaujiniekus

© Sputnik / Пресс-служба Минобороны РФ / Pāriet pie mediju bankasУкраинские военные с "Азовстали" в Мариуполе сдаются в плен
Украинские военные с Азовстали в Мариуполе сдаются в плен - Sputnik Latvija, 1920, 09.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrijas dati liecina, ka Ukrainai ārzemēs jau izdevies piesaistīt vairāk nekā 6,5 tūkstošus algotņu.
RĪGA, 9. jūnijs – Sputnik. Kijeva turpina vervēt ārzemniekus, lai kompensētu iztrūkumu savās vienībās, brīfingā paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova.
"Saskaņā ar Krievijas Aizsardzības ministrijas datiem, ārzemēs jau savervēti vairāk nekā 6,5 tūkstoši tā saucamo "veiksmes kareivju" – no ASV, Lielbritānijas, Izraēlas, Polijas, Kanādas un Čehijas," pastāstīja Zaharova.
Нашивка на форме военнослужащего батальона НАТО - Sputnik Latvija, 1920, 26.05.2022
Pasaulē
"Lielgabalu gaļa": Rietumu algotņi sūdzas par dienestu Ukrainā
Viņa atzīmēja, ka algotņi ierodas Ukrainā pat no Dienvidkorejas un Brazīlijas. Tomēr jau jūnija sākumā algotņu skaits sarucis gandriz divkārt, un tam ir dažādi iemesli.
"Kāds gājis bojā, cits pārdomājis, daži atgriezušies mājās, bet daži nonākuši gūstā. Tomēr algotņu un tā saucamo "brīvprātīgo" vervēšana netiek pārtraukta – visaktīvāk vervē bēgļus no Afganistānas un – arī tas ir simptoms – Sīrijā nepiebeigtos ISIS* kaujiniekus," uzsvēra Krievijas ĀM oficiālā pārstāve.

Krievijas specoperācija

24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu.
Украинские военные в городе Буче - Sputnik Latvija, 1920, 26.04.2022
Pasaulē
Gundars Kalve: Ukrainā mūs trenēja britu un amerikāņu instruktori
Mēnesi pēc specoperācijas sākuma pirmā posma pamata uzdevumi tika izpildīti, Ukrainas militārais potenciāls būtiski samazināts. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi.
Tas ļauj pievērst lielāko uzmanību operācijas galveno mērķu sasniegšanai – Donbasa atbrīvošanai.
*Krievijā un daudzās pasaules valstīs aizliegts teroristisks grupējums "Islāma valsts"
Ziņu lente
0