Pasaulē

ANO neapstiprina Ukrainas pārmetumus Krievijai par "graudu zādzībām"

© Sputnik / Виталий Тимкив / Pāriet pie mediju bankasУборка пшеницы
Уборка пшеницы - Sputnik Latvija, 1920, 08.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ANO ģenerālsekretāra pārstāvis informēja, ka organizācijas rīcībā nav faktu, kas apstiprinātu Ukrainas apsūdzības pret Krieviju "graudu zādzību" jautājumā.
RĪGA, 8. jūnijs — Sputnik. ANO rīcībā nav faktu, kas apstiprinātu Ukrainas apsūdzības pret Krieviju "graudu zādzību" jautājumā. ANO ģenerālsekretāra pārstāvis Stefans Dužariks, vēsta RIA Novosti.
"Mēs sazināmies ar Pasaules pārtikas programas ofisu, viņi neapstiprina šīs apsūdzības," viņš teica preses konferencē.
Iepriekš Krievijas prezidents Vladimirs Putins informēja, ka problēmu ar graudu izvešanu no Ukrainas nav, un norādīja: apgalvojumi par to, ka Krievija it kā liekot šķēršļus pārtikas transportēšanai, nav patiesi. Valsts vadītājs aicināja Kijevu atmīnēt ostas drošas kuģniecības apsvērumu dēļ. Putins norādīja, ka graudus iespējams izvest arī pa Donavu caur Rumāniju, Ungāriju un Poliju. Pats lētākais ceļš – caur Baltkrieviju, taču šiem nolūkiem nāksies anulēt sankcijas, viņš paskaidroja.
Vienlaikus Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis atteicās eksportēt graudus caur Baltkrieviju un palīdzēt "draudzīgiem" kaimiņiem.
Уборка пшеницы - Sputnik Latvija, 1920, 04.06.2022
Pasaulē
Lukašenko pastāstīja, kāpēc ASV vēlas izvest no Ukrainas graudus
Šajā pašā laikā aģentūra Bloomberg konstatēja – pret Krieviju vērstās sankcijas jau kaitē visai pasaulei.
Rietumu sankcijas pret Krieviju izrādījušās neefektīvas un izprovocējušas badu pasaulē, rakstā Bloomberg stāsta analītiķis Pankadžs Mišra.
Viņa ieskatā, ASV un to sabiedrotie ieviesuši ierobežojumus, neņemot vērā sekas citām valstīm.
"Neapšaubāmi, nesistemātiskie soļi, kuru pamatā pārsvarā ir rūpes par savām interesēm, vienmēr lemti sakāvei," norādīja Mišra.
Materiāla autors uzskata, ka rietumvalstīm nav izdevies vērst spiedienu pret Krieviju.
"Sankcijas, kas nebija efektīvas pat pret vājiem režīmiem, piemēram, Kubu, kā jau bija sagaidāms, nespēja apturēt Krievijas līderi, pie tam pakļaujot inflācijai un badam miljardiem cilvēku visā pasaulē," savu viedokli pamatoja publicists.
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija, 1920, 02.06.2022
Krievijā
Lavrovs paskaidroja, kādas ir grūtības ar graudu eksportu no Krievijas
Ziņu lente
0