Pasaulē

Tribunālā ukraiņu kaujinieku tiesāšanai var strādāt Eiropas valstu pārstāvji

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasДобровольно сдавшиеся в плен военнослужащие украинской армии
Добровольно сдавшиеся в плен военнослужащие украинской армии - Sputnik Latvija, 1920, 03.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Doņeckas Tautas Republikas vadība norāda, ka tribunāla sastāvā, kas tiesās ukraiņu kaujiniekus, var iekļauties Eiropas valstu pārstāvji.
RĪGA, 3. jūnijs — Sputnik. Eiropas valstu pārstāvji var iekļauties tiesnešu sastāvā starptautiskajā tribunālā, kas tiesās ukraiņu kaujiniekus, ielūgumi ir nosūtīti, ziņu aģentūrai RIA Novostipastāstīja DTR Tautas padomes Kriminālās un administratīvās likumdošanas komitejas priekšsēdētāja Jeļena Šiškina.
"Paskatīsimies, kas atsauksies un nenobīsies atklāti stāties pretī nacismam, kas zeļ Ukrainas valsts teritorijā, un, iespējams, viņu pārstāvji iekļausies starptautiskā tribunāla sastāvā," viņa pastāstīja.
Сдача в плен украинских военных и боевиков с Азовстали в Мариуполе - Sputnik Latvija, 1920, 18.05.2022
Pasaulē
Pirmie gūstekņi no "Azovstaļ": kara noziedznieki stāsies tiesas priekšā
Patlaban DTR Ģenerālprokuratūra un Krievijas kompetentās ministrijas un resori izstrādā tribunāla statūtus. Šiškina piebilda, ka process nebūs piesaistīts nacionālajai likumdošanai.
Turklāt, viņas ieskatā, ukraiņu nacionālistu noziegumu diapazons ir plašāks, nekā tika izskatīts Nirnbergas procesā.
Šiškina pieļāva, ka "Mariupoles tribunāla" starpposma pirmā sēde varētu notikt līdz vasaras beigām.
Iepriekš DTR tiesībsardze Darja Morozova paziņoja, ka cilvēktiesību lietu pilnvarotā aparāts republikā apkopo Ukrainas bruņoto formējumu noziegumu pierādījumus, kas tiks izmantoti kara tribunālā. DTR galva Deniss Pušiļins paziņoja, ka tuvākajā laikā tiks sniegta informācija par tribunāla statūtu sagatavošanas termiņiem.
Очевидец рассказал о том, как украинский блокпост обстрелял колонну беженцев - Sputnik Latvija, 1920, 06.05.2022
Video
Ukraiņu kaujinieki apšaudīja bēgļu kolonnu
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem. Operācijas galvenais mērķis ir Donbasa atbrīvošana.
Ziņu lente
0