Pasaulē

"Kūrorts beidzies": bulgāri nopriecājušies par ukraiņu bēgļu prombraukšanu

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasБеженцы на польско-украинской границе
Беженцы на польско-украинской границе - Sputnik Latvija, 1920, 03.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bulgārijas prese stāsta, ka ukraiņu bēgļi masveidā pamed Bulgāriju jauno dzīves apstākļu dēļ.
RĪGA, 3. jūnijs — Sputnik. Bulgāru mediju lasītāji asi reaģēja uz ziņu par to, ka pēdējās dienās strauji palielinājusies ukraiņu bēgļu plūsma, kas pamet Bulgāriju, vēsta RIA Novosti.
Ziņu portāls Dnes.dir.bg precizēja, ka iepriekš no valsts izbraukuši 35 autobusi ar cilvēkiem, bet ieradies tikai viens. Ukraiņi pauduši neapmierinātību ar to, ka viņus no viesnīcām jūras krastā pārceļ uz valsts bāzēm un pagaidu centriem valsts centrālajos reģionos.
Ситуация на польско-украинской границе - Sputnik Latvija, 1920, 05.05.2022
Viedoklis
Eiropiešiem beigusies nauda bēgļiem un pacietība arī
Daudzi lasītāji sašutuši par tādu bēgļu uzvedību – spriežot pēc visa, viņi aizmirsuši, ka nav ieradušies bezmaksas kūrortā.
"Ja mēs būtu izmitinājuši viņus bēgļu nometnēs no pirmās dienas, būtu ietaupījuši sev naudu, un problēmu nebūtu," atzīmēja viens no lasītājiem.
"Istaba uz trim mēnešiem četru un piecu zvaigžņu viesnīcās, bezmaksas uzturs, skaidrā nauda, apģērbs, dāvanas, pludmale, autostāvvieta – visu apmaksā nabaga bulgārs. Un galu galā – neviena pateicības vārda, tā vietā mūs saukāja par čigāniem un stāstīja, cik viņi par mums bagātāki," sūdzējās cits komentētājs.
"Daudzi bulgāri paši desmit gadus nav braukājuši uz jūru, bet šitie apvainojas, ka viņi nedzīvo pirmajā līnijā. Mums nav liekas naudas viņu kaprīzēm," uzsvēra vēl viens lasītājs.
Це Европа? Почему европейцы больше не рады украинским беженцам - Sputnik Latvija, 1920, 21.04.2022
Video
Tā ir Eiropa? Kāpēc eiropieši vairs nepriecājas par bēgļiem no Ukrainas
"Tagad mēs redzam viņu īsto seju, un no bulgāru līdzjūtības un līdzcietības nav palicis gandrīz ne pēdas!" konstatēja kāds cits.
"Ir īstie bēgļi un ir "tūristi". Viegli nākuši, viegli gājuši," uzsvēra lasītājs ar lietotājvārdu "ГКПП".
"Tātad, ja viņiem nedod viesnīcu pie jūras, viņi uzreiz atgriežas Ukrainā?" lauzīja galvu "Karakurt"
"Te nu kūrorts ir beidzies," uzrakstīja "toro".
"Te piedzīvojums beidzies, un viņi devušies meklējumos uz citu vietu. Protams, neviens nedomā atgriezties Ukrainā, pārvāksies kaut kur uz rietumiem. Tas ir labi, ka aiziet, mūsu muļķi trīs mēnešu laikā sapratuši, kas tie ir par cilvēkiem," secināja lasītāji.
Жители покидают Мариуполь, 18 марта 2022 года  - Sputnik Latvija, 1920, 25.04.2022
Pasaulē
Ideāli migranti: kāpēc Horvātija priecājas par ukraiņu bēgļiem
Iepriekš Bulgārijas premjerministrs Kirils Petkovs paziņoja, ka republika vairs nevar nodrošināt ukraiņu bēgļu izmitināšanu "luksa apstākļos". Viņš norādīja, ka pēc trīs mēnešu bezprecedenta atbalsta – izmitināšanas labākajās viesnīcās Melnās jūras krastā palīdzība iegūst "normālāku" formu.
Pēc 24. Februāra Bulgārijā ieradušies gandrīz 300 tūkstoši cilvēku no Ukrainas. 31. maijā valstī palikuši vairāk nekā 90 tūkstoši bēgļu, taču pēdējās dienās viņu skaits sarucis līdz 80,6 tūkstošiem.
Ziņu lente
0