Krievijā

Lavrovs paskaidroja, kādas ir grūtības ar graudu eksportu no Krievijas

© Sputnik / МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija, 1920, 02.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No Krievijas puses nav nekādu problēmu ar stabilu labības piegādi pasaules tirgū. Grūtības sagādā citi aspekti.
RĪGA, 2. jūnijs – Sputnik. Krievija nerada nekādus šķēršļus labības piegādēm pasaules tirgū, norādīja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, vēsta RIA Novosti.
"Lai arī Rietumi ļoti skaļi atgādina, ka pret graudiem sankcijas nav vērstas, viņi nez kāpēc kaunīgi noklusē to, ka sankcijas vērstas pret kuģiem, kuri ieved Krievijas graudus. Tos nepieņem Eiropas ostās, tos neapdrošina, un, principā, visas loģistikas un finanšu ķēdītes, kas saistītas ar graudu piegādēm pasaules tirgos, nonākušas mūsu Rietumu kolēģu sankciju sarakstos," norādīja Krievijas ĀM vadītājs.
Российское зерно выгружается из вагонов на терминале в порту Лиепаи - Sputnik Latvija, 1920, 01.06.2022
Pasaulē
ES cer graudus no Ukrainas eksportēt caur Baltkrieviju un Latvijas ostām
Pie tam Krievijai nav grūtību nodrošināt graudu stabilu piegādi pasaules tirgū. Problēmas vispirms sagādā fakts, ka no Ukrainas ostām nav brīvas izejas caur mīnu laukiem, ko uzstādījuši Ukrainas karavīri, piebilda ministrs.
Pēc Krievijas speciālās operācijas sākuma Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai rietumvalstis pastiprinājušas sankciju spiedienu pret Maskavu. Eiropā skaļāk izskanēja aicinājumi mazināt atkarību no Krievijas energoresursiem. Eiropas Savienība ieviesusi jau sešas sankciju pakotnes un patlaban apspriež nākamo.
Kremlis norādīja, ka tas ir ekonomiskais karš, kam līdzīgs vēl nav redzēts. Prezidents Vladimirs Putins atzīmēja, ka sankcijas nodarījušas nopietnu triecienu pasaules ekonomikai, bet rietumvalstu galvenais mērķis ir nožņaugt miljoniem cilvēku dzīvi. Pēc viņa vārdiem, tagadējie notikumi pieliek punktu Rietumu dominancei gan politikā, gan ekonomikā.
Уборка урожая зерновых. Архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 26.05.2022
Viedoklis
Rietumi atstās Ukrainu bez maizītes. Ko Kijeva dabūjusi pret labību?
Ziņu lente
0