Latvijā

Darbinieku trūkuma dēļ uz laiku varētu slēgt ugunsdzēsēju posteņus

© Sputnik / Sergey MelkonovЛатвийские пожарно-спасательные службы проводят акцию, чтобы привлечь внимание к проблемам финансирования
Латвийские пожарно-спасательные службы проводят акцию, чтобы привлечь внимание к проблемам финансирования - Sputnik Latvija, 1920, 01.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iespējams, darbinieku trūkuma dēļ nāksies uz laiku slēgt ugunsdzēsēju posteņus, atzina jaunais iekšlietu ministrs Kristaps Eklons.
RĪGA, 1. jūnijs – Sputnik. Dažos VUGD posteņos dežūrē tikai divi darbinieki, un šāda situācija daudzās struktūrvienībās ilgst pat pusgadu, atzina iekšlietu ministrs Kristaps Eklons.
Учения Латвийской пожарно-спасательной службы по устранению разлива нефтепродуктов на воде. Латвийские пожарные - Sputnik Latvija, 1920, 28.07.2020
IeM lūdz naudu no budžeta policistu un ugunsdzēsēju algām
Politiķis konstatēja, ka visiem dienestiem ir jāiziet kaut kāds evolūcijas periods, un arīValsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), kurāEklons līdz šim bija priekšnieka vietnieks, gaidīja papildu finanses un štatus, cerībā uz situācijas uzlabošanos.
"Mēs esam gatavi daudz ko darīt idejas vārdā. Un mēs staigājam pa naža asmeni, jo divi nedrīkst braukt uz ugunsgrēku," situāciju, kad dažos VUGD posteņos dežūrē tikai divi darbinieki, komentēja Eklons.
Viņš atzina, ka šāda situācija daudzās struktūrvienībās ilgst pat pusgadu. "Tas ir ļoti slikti, bet tādā situācijā ir nostādīts ugunsdzēsības dienests," sacīja bijušais VUGD darbinieks.
Taču "ir lietas, kas nedrīkst turpināties", un, ņemot vērā, ka cerības par papildu līdzekļiem VUGD nepiepildījās, plānots parakstīt rīkojumu, ka neviena struktūra nesāk darbu, ja nebūs vismaz trīs darbinieki, informēja Eklons. Tas ir pašu glābēju drošības dēļ, piebilda ministrs.
Viņš pieļauj, ka šogad risinājums problēmai netiks raksts, tāpēc "mēs slēgsim posteņus ciet". Pēc Eklona paustā, tas iespējams arī īslaicīgi - uz kādām stundām vai vienu dienu.
Латвийские пожарно-спасательные службы - Sputnik Latvija, 1920, 04.07.2020
Latvijas IeM lūdz 10 miljonus eiro jaunas tehnikas iegādei ugunsdzēsējiem
"Tādi precedenti jau ir bijuši, tas nav nekas jauns, mēs vienkārši to neafišējam," piebilda ministrs.
Pēc viņa paustā, VUGD beidzot kaut kas ir kardināli jāmaina.
Eklons iepriekš pauda, ka ministra amatā iecerējis turpināt savas priekšgājējas Golubevas iesāktos darbus un iespēju robežās virzīt arī savas iniciatīvas.
Ziņu lente
0