Viedoklis

Polija gatavojas "integrācijai": Ukrainas liktenis ir izlemts

© Facebook / Embassy of Ukraine in the Republic of Latvia (cropped Image)Здание посольства Украины в Риге
Здание посольства Украины в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 25.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rietumu rosinātā nodevīgā attieksme pret Maskavu un divdesmit gadus ilgie Kijevas soļi NATO virzienā izraisījuši Ukrainas valstiskumam liktenīgas pārmaiņas.
Ukraina nevēlējās saglabāt miermīlīgas, draudzīgas un privilēģijām apveltītas valsts statusu Krievijas "drošības joslā". Tagad to šķeļ nacisms, naids un karadarbība. Tagad Kijevas režīms iedzen ukraiņu tautu viduslaiku cienīgā poļu vergu stāvoklī. Tādu tumsonību spēj apturēt vienīgi Krievija, konstatēja militārais analītiķis Aleksandrs Hroļenko.
Pēc Polijas prezidenta Andžeja Dudas pēkšņās, iepriekš nepieteiktās vizites Kijevā 22. maijā un Ukrainas prezidenta Vladimira Zeļenska izteikumiem par nodomu iet pa kopīgu attīstības ceļu ir kļuvis skaidrs: Rietumi gatavojas Ukrainas kontrolēto daļu steigšus pataistīt par Polijas protektorātu.
Военнослужащие ВС РФ на броне бронетранспортера БТР-82А в районе пункта пропуска Вериговка-Чугуновка на российско-украинской границе - Sputnik Latvija, 1920, 17.05.2022
Viedoklis
Lendlīze: desmitiem miljardu dolāru Ukrainas un ASV iznīcināšanai
Ziņu avoti Kijevā stāsta, ka Zeļenskis palūdzis Dudu pavērst Polijas armiju pret Ukrainas rietumu daļu, lai atbrīvotu Ukrainas BS grupējumu pie Baltkrievijas robežas. UBS Ģeneralštābs plāno izmantot šos spēkus "austrumu frontes stabilizācijai". Ukrainas spēku stāvoklis Severodoņeckā ir kritisks, fronte "šūpojas".
Likumprojekts par Polijas pilsoņu īpašo statusu Ukrainā ļaus ievest Ukrainas teritorijā NATO spēkus ar "UBS karavīru" statusu. Saskaņā ar ieceri, poļi "nezaležnajas" zemēs kļūst līdztiesīgi Ukrainas pilsoņiem. Viņi varēs balotēties valsts varas struktūrās, ieņemt stratēģiski svarīgus amatus. Polijas policija saņem tiesības sekot likumībai Ukrainas teritorijā. Tā ir varas struktūru sapludināšana.
Protams, pretējā virzienā (Ukrainas policija Polijā) koloniālā shēma nestrādās – neviens neatcels vienvaldību un valsts pamatlikumu. "Ukrainas vojevodiste" Polijas sastāvā izskatās reālistiskāk nekā divu līdztiesīgu (vēsturiski – naidīgu) valstu savienība. Aktuālās restitūcijas problēmas pat neskarsim.
Канадские военнослужащие контингента НАТО в Латвии пришли поддержать национальную сборную на чемпионате мира - Sputnik Latvija, 1920, 19.05.2022
Pasaulē
Baltkrievijas drošības padome: ārzemju karavīru skaits Polijā un Baltijā pieaudzis divkārt
Maskava notiekoši vērtē negatīvi. Iepriekš Krieivjas Ārējās izlūkošanas dienests jau informēja: Varšava plāno iekļaut Polijas sastāvā Ukrainas rietumu rajonus.
Poļu "brīvprātīgie" Ukrainā šaudās jau sen. Pirms dažām dienām Dņepropetrovskas apgabala Pavlogradas rajonā ieradās divi poļu bataljoni ar prettanku lielgabaliem "Rapira" un amerikāņu bruņumašīnām.
Polijā aicina "demilitarizēt" Kaļiņingradu. Apstākļu sakritības dēļ Polijas un Ukrainas "nebeidzamas kopīgas laimes" projekts sola jaunu eskalācijas līmeni, karadarbības neizbēgamu projekciju NATO valstu teritorijā Austrumeiropā, kur Krievijas BS var bez lieka humānisma dominēt taktiski un stratēģiski.

Atlantiskā turbulence

Apstākļos, ja Ukrainā tiks ievesti Polijas spēki, krasi pieaugs "otrās frontes" atklāšanas risks pret Baltkrieviju, kuras teritorijā jau iespiežas ukraiņu diversantu un izlūku grupas.
Польский флаг  - Sputnik Latvija, 1920, 19.05.2022
Pasaulē
Atvaļinātai poļu militārpersonai ienācis prātā "demilitarizēt" Kaļiņingradu
Ukrainas spēku grupējums Rovenu, Čerņigovas un Kijevas virzienā pārsniedz 20 tūkstošus "durkļu".
Ukrainā jau sen ieviesta ārējā pārvalde, tās virspavēlnieks ir profesionāls aktieris, gatavs bez gala un malas upurēt līdzpilsoņu dzīvības, lai gūtu slavu medijos un paildzinātu "debesu mannu" – amerikāņu militāro un finansiālo atbalstu Kijevas režīmam.
Spriedze aug arī pie Baltkrievijas robežām ar Poliju, Lietuvu un Latviju, kur NATO bruņoto spēku kontingents sasniedzis 37,5 tūkstošus (tas pielīdzināms Baltkrievijas armijas kopskaitam). Vašingtonas nodomi atbloķēt Bosforu un Dardaneļus, ievest ASV Jūras spēkus Melnajā jūrā un ar varu atbloķēt Odesas ostu (graudu izvešanai) pastiprina "atlantisko ciklonu" Eiropā.
Saskaņā ar amerikāņu izdevuma "The Wall Street Journal" datiem, Pentagona un Valsts departamenta ierēdņi apspriež iespējas nosūtīt uz Ukrainu ASV armijas speciālo uzdevumu vienības – amerikāņu diplomātu apsardzei un UBS speciālistu apmācībām.
Американские ракеты Patriot - Sputnik Latvija, 1920, 17.05.2022
Pasaulē
Amerikāņu pulkvedis atklāja Baidena plānu sākt NATO karu ar Krieviju
Atgādināšu: trīs mēnešu laikā specoperācijā Ukrainā likvidēti desmitiem amerikāņu un britu militāro instruktoru. Diezin vai tas motivēs jaunās vienības. No otras puses, Vašingtona un Brisele ir gatavas karot ar Krieviju līdz pēdējam ukrainim. Kopš gada sākuma ASV piešķīrušas Ukrainai militāro palīdzību vairāk nekā 40 miljardu dolāru apmērā, Eiropa no savas puses – vēl 2 miljardus eiro.
Jāpiebilst, ka Krievijas spēki pirms pāris dienām vēlreiz apšaudīja Maļinas dzelzceļa staciju pie Žitomiras. Ar precīzajām liela darbības rādiusa jūras bāzes raķetēm likvidēts alianses bruņojums, munīcija un UBS 10. kalnu trieciena brigādes (no Ivanofrankovskas) tehnika.
Demilitarizācija turpinās visā Ukrainas teritorijā. Ne velti Vācijā radušās bažas par Trešā pasaules kara iespējamo sākumu, tur neredz jēgu sūtīt bruņojumu UBS. Pat Eiropas diplomātijas kareivīgais vadītājs Žuzeps Borels atzina: ES bruņojuma rezerves izsīkst bezjēdzīgajās piegādēs Kijevas režīmam.
Флаг Польши - Sputnik Latvija, 1920, 29.04.2022
Polija plāno ieņemt savus "vēsturiskos īpašumus" Ukrainā

Vēsturiska mācība

Ilggadējo Tuvajos Austrumos ciesto neveiksmju fonā NATO vēlme pažvadzināt ieročus pie Krievijas robežām ir bīstama un neprātīga. Pie tam Polijai nav ekskluzīvu tiesību pārkāpt PSRS pēckara (1945. gada) robežas, par kuras tiesību mantinieci kļuvusi Krievija. Jāpiebilst, ka "neatkarīgās" Ukrainas pēcpadomju robežas NVS dokumentos nav skaidri nospraustas un lielā mērā atkarīgas no Maskavas labās gribas.
Ukrainas robežas ANO nav noformētas. Vēl vairāk, 2022. gada 24. februārī Krievija ANO Drošības padomē noliedza Ukrainas tiesības uz teritoriālo vienotību, jo Ukrainas valdība nepieturas pie līdztiesības principa atiecībās pret tās teritorijā dzīvojošajām tautām.
Poļu protektorāts un NATO spēki ar Ukrainas pasēm neietekmēs Krievijas raķešu triecienu intensitāti un precizitāti pret Ukrainas militāro infrastruktūru, Ziemeļatlantijas līguma 5. pants šajā gadījumā nestrādā.
Международный военно-технический форум Армия-2019. День третий - Sputnik Latvija, 1920, 16.05.2022
Viedoklis
Baltkrievija atbildēs uz NATO draudiem ar saviem "Iskanderiem"
Krievijas BS specoperācijas mērķi nemainās. Kolektīvo Rietumu sakāve proxy-karā ar Krieviju Ukrainā ir neizbēgama. Domāju, vajadzīga atkāpe vēsturē, lai izprastu notiekošo.
Kijevas režīms centīgi izliekas, ka kaismīgi vēlas iekļūt ES un NATO, aiziet no "agresorvalsts" dēmoniskās ietekmes. Taču tikai pirms diviem gadu desmitiem, 2002. gada 23. maijā Krievijas dāsnās privilēģijas saņēmusī Ukraina oficiāli atklāja savu nodomu iestāties Ziemeļatlantijas aliansē, ignorējot kaimiņu – Krievijas drošību (toreiz procesu vadīja "prokrieviskais" prezidents Leonīds Kučma, grāmatas "Ukraina nav Krievija" autors).
Mēs neesam aizmirsuši, kā 2008. gada augustā, operācijā ar mērķi piespiest Gruziju ievērot mieru Ukrainas PGA vienības un kompleksi notrieca Krievijas lidmašīnas – Gruzijas agresijā pret Dienvidosetiju piedalījās Ukrainas karavīri, kā arī apmēram 200 nacisti no KF aizliegtās organizācijas "UNA-UNSO".
Время Ч: военный эксперт о визите американцев в Киев и саммите третьей мировой - Sputnik Latvija, 1920, 01.05.2022
Video
"X stunda": eksperts par amerikāņu vizīti Kijevā un "trešā pasaules kara samitu"
Jau Ukrainas neatkarības rītausmā, 90. gadu sākumā karavīriem, kas atgriezās dzimtenē no dažādiem PSRS nostūriem, UBS atestācijas komisijas jautāja, vai viņi karos ar Krieviju, ja bū tāda pavēle. Internacionālie paradumi, padomju pases, caurspīdigās robežas un mierpilnās debeses nebūt nenoskaņoja uz tādiem testiem, tomēr jau darbojās Rietumu "Ukrainas projekts".
Ukraina, dzimusi Krievijā kā sabirdrotā republika, vēsturiski saistīta ar Krieviju, taču 90. gados apzināti un savtīgi pievērsās destruktīvam procesam, kura mērķis bija pārvērst PSRS par savstarpēji naidīgu valstu grupu, naida un pašiznīcināšanās teritorijas radīšana (atceramies Pentagona biolaboratorijas Ukrainā).
Tagad tūkstošiem UBS karavīru līķu cīņas laukā rāda, kāds ir "ukrainisma", "integrācijas ar Rietumiem" un NATO "atbalsta" rezultāts.
Krievija jau atkal (pēc Kārļa XII, Napoleona un Hitlera uzbrukumiem) glābj Eiropu no paverdzināšanas, ko iecerējis ASV totalitārais režīms.
Дым над заводом Азовсталь в Мариуполе - Sputnik Latvija, 1920, 22.04.2022
Viedoklis
Krievijas uzbrukuma īpatnības Donbasā un Zaporožjē
Ziņu lente
0