Pasaulē

Baltkrievijas prezidents: Rietumi nav novērtējuši savu sankciju sekas

© Sputnik / Пресс-служба МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Беларуси Александр Лукашенко
Президент Беларуси Александр Лукашенко - Sputnik Latvija, 1920, 25.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko norādīja, ka rietumvalstis nav novērtējušas savu sankciju sekas, un pastāstīja, kāpēc tās sāpīgi skārušas pašus Rietumus.
RĪGA, 25. maijs – Sputnik. Rietumi nav novērtējuši sankciju sekas, kas tiek ieviestas pret Krieviju un Baltkrieviju, bet tagad ierobežojumi skāruši pašas rietumvalstis, konstatēja Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko sarunā ar Krievijas valsts vadītāju Vladimiru Putinu Sočos, vēsta RIA Novosti.
"Viņi nepārprotami nav novērtējuši to, kas tur (Rietumos – red.) notiek," norādīja Lukašenko.
Viņs atgādināja, ka rietumvalstis "dzīvojušas, lasot savus medijus, un saņēmušas inflāciju,", lai arī pie visa vaino Maskavu.
"Tur pie visa "vainīgs" Putins," ironizēja Baltkrievijas prezidents.
Pie tam sarunā ar Lukašenko Krievijas valsts vadītājs pajokoja: "Mēs ar viņu nopietni aprunāsimies."
Iepriekš Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka Krievija nerada globālā pārtikas trūkuma draudus, pie visa vainīgas sankcijas.
Viņš atgādināja, ka Krievija un Ukraina bija pietiekami uzticami graudu eksportētāji. Patlaban Krievija netraucē graudu ešelonu izvešanu pa dzelzceļu no Ukrainas, savukārt pie problēmām ar kuģniecības ceļiem Maskava nav vainojama – Ukrainas ostu akvatoriju Melnajā jūrā nomīnējuši Ukrainas BS, turklāt Kijeva atsakās apspriest ar Maskavu iespējas izmantot humanitāros koridorus kravu nogādei.
Президент Беларуси Александр Лукашенко - Sputnik Latvija, 1920, 10.05.2022
Pasaulē
Lukašenko aicina Rietumus paieties soli pretim "sliktajam" Putinam
Ziņu lente
0