Pasaulē

Polijas premjers iesaka Norvēģijai padalīties ar naftas dāvāto peļņu

© Sputnik / Максим Богодвид / Pāriet pie mediju bankasДобыча нефти в Татарстане
Добыча нефти в Татарстане - Sputnik Latvija, 1920, 24.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis aicina Norvēģiju dalīties ar naudu, ko valstij ienes naftas un gāzes eksports.
RĪGA, 24. maijs – Sputnik. Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis aicināja Norvēģiju dalīties ar naudu, ko valstij ienes naftas un gāzes eksports, vēsta RIA Novosti.
"Norvēģijas peļņa no naftas un gāzes pārsniegs simt milljardus eiro..." paziņoja politiķis, tiekoties ar poļu jauniešiem.
Центральный европейский банк - Sputnik Latvija, 1920, 20.05.2022
Viedoklis
Nekas neliecina par ES vēlmi izdzīvot
"Dārgie norvēģu draugi, tas nav taisnīgi," piezīmēja ministru prezidents. Pēc viņa domām, Norvēģijas pienākums ir "nekavējoties padalīties" ar peļņu, ko nes energonesēju tirdzniecība, novērtējot papildu ienākumus cenu pieauguma apstākļos.
Moravecka izteikumi izraisīja vairāku poļu politiķu ironisku reakciju.
"Tas ir absolūts hīts! Paklausieties, ko paziņoja mūsu premjerministrs, absolūti nopietni, skaidrā prātā un kameru priekšā," sociālajā tīklā raksta parlamenta deputāts no nacionāolistu un eiroskeptiķu partijas "Korvin" Artūrs Dzjambors.
Газокомпрессорная станция Закарпатской области - Sputnik Latvija, 1920, 16.05.2022
Pasaulē
Mediji aplēsuši, cik ES izmaksās atteikšanās no Krievijas naftas un gāzes
"Es pārdomāju, kā Moraveckis vēlas krīzes apstākļos finansēt visus savus ieplānotos izdevumus. Mīkla ir atrisināta. Mums jāuzraksta norvēģu draugiem, lai viņi ar mums padalās savos pārliekajos ienākumos," konstatēja tās pašas partijas pārstāvis Slavomirs Mentzens.
Rietumvalstis izsludinājušas virkni sankciju pret Krieviju Ukrainas dēļ, Eiropā aizvien skaļāki ir izteikumi par nepieciešamību mazināt atkarību no Krievijas energoresursiem. Šo kursu aktīvi atbalsta ASV, kas aicina alternatīvos piegādātājus palielināt ieguves apjomus.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins konstatēja, ka Krievijas savaldīšanas un novājināšanas politika ir rietumvalstu ilgtermiņa stratēģija, bet sankcijas nodarījušas sāpīgu triecienu visas pasaules ekonomikai. Viņš uzsvēra: ASV un Eiropas galvenais mērķis ir pasliktināt miljoniem cilvēku dzīvi, kā arī piemetināja, ka Rietumi faktiski izsludinājuši defoltu saistībām Krievijas priekšā, iesaldējot tās valūtas rezerves.
Польша пошла по газовому пути Украины: Юшков раскрыл цинизм Варшавы - Sputnik Latvija, 1920, 11.05.2022
Video
Polija izvēlējusies iet Ukrainas pēdās: gāzes piegādes problēmas atklāj īpašu cinismu
Ziņu lente
0