Baltijā

Lietuvā stājies spēkā lēmums par Krievijas elektroenerģijas importa apturēšanu

© Рixabay / music4lifeОпора линий электропередач
Опора линий электропередач - Sputnik Latvija, 1920, 23.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Baltijas valsts jau apņēmās "pilnībā" atteikties no Krievijas naftas un gāzes piegādēm.
RĪGA, 23. maijs – Sputnik. Stājies spēkā elektroenerģijas operatora "Nord Pool" lēmums apturēt Krievijas elektroenerģijas tirdzniecību no tās vienīgā importētāja Baltijas valstīs – kompāniju grupas "Inter RAO", pastāstīja Sputnik Lietuva, atsaucoties uz valsts Enerģētikas ministriju.
Enerģētikas ministrs Dainis Kreivičs atzīmēja, ka Lietuva panākšot pilnīgu enerģētisko neatkarību tikai gadījumā, ja tā sekmīgi īstenos sinhronizāciju, nodrošinās savas elektroenerģijas vajadzības uz vietējo zaļās enerģijas ražošanas rēķina un kļūs par elektroenerģijas eksportētāju.
Радиатор отопления и купюры евро - Sputnik Latvija, 1920, 11.05.2022
Latvijā
Daudzi nevarēs apmaksāt rēķinus pat ar pabalstu: Rīgas mērs atradis izeju
Politiķis norādīja, ka Lietuvas elektroenerģijas patēriņu segs iekšējā ražošana un imports caur saslēgumu ar Latviju, Poliju un Zviedriju. 2021. gadā Lietuva importēja no Krievijas 17% no iekšējam patēriņam vajadzīgās elektroenerģijas.
Tātad republikā vairs nav ne gāzes, ne naftas, ne elektroenerģijas no Krievijas.
Iepriekš Lietuva jau nolēma "pilnībā" atteikties no Krievijas naftas un gāzes. Valsts Enerģētikas ministrija paziņoja, ka tagad Viļņa cer uz sašķidrinātās dabasgāzes piegādēm caur Klaipēdas termināli, ar kura starpniecību iepriekš solīts piegādāt gāzi arī citām Baltijas valstīm un Polijai, taču jau atzina, ka slodze ir pārāk lieka un jaudas var nepietikt, iestājoties nepārvaramas varas apstākļiem.
Солнечная электростанция - Sputnik Latvija, 1920, 14.04.2022
Latvijā
"Rīgas siltums" pāriet pie "zaļās" enerģijas
Ziņu lente
0