Pasaulē

Mediji: briti spiesti meklēt patvērumu McDonald's augošo cenu dēļ

CC BY-SA 2.0 / Shinichi Sugiyama / Логотип ресторана Макдоналдс
Логотип ресторана Макдоналдс - Sputnik Latvija, 1920, 22.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izdevums "The Guardian" stāsta, kādu izeju meklē britu ģimenes ar bērniem augošo cenu dēļ.
RĪGA, 22. maijs — Sputnik. Elektroenerģijas cenu pieaugums spiež britu ģimenes izmantot ātrās ēdināšanas restorānus virtuves, vannas istabas un viesistabas lomā, stāsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu "The Guardian".
"Cilvēki par dažām mārciņām nopērk saviem bērniem "Happy Meal" un sildās McDonald’s. Pēc tam viņi nomazgājas, tīra zobus tualetē un stundām ilgi skatās televizoru pa bezmaksas Wi-Fi," pastāstīja Degvielas bankas atbalsta fonda priekšsēdētājs Metjū Kouls.
Мужчина проходит мимо пустых полок в супермаркете в Лондоне - Sputnik Latvija, 1920, 16.05.2022
Politika
"Gājiens uz veikalu kļuvis par mokām". ASV aug sašutums par Baidena politiku
Britu dzīvi ļoti negatīvi ietekmē augošā inflācija, piebilda Kouls.
"Vecāki ved bērnus uz izklaides centriem, lai nomazgātos dušā," viņš piezīmēja.
Izdevuma sarunbiedrs atklāja, ka viņa komanda pūlas pārliecināt cilvēkus nededzināt mēbeles vai koka paletes, lai sasildītos, jo pastāv ļoti liels ugunsgrēka risks.
Pēc Krievijas speciālās operācijas sākuma Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai rietumvalstis pastiprinājušas sankciju spiedienu pret Maskavu. Eiropā skaļāk izskanēja aicinājumi mazināt atkarību no Krievijas energoresursiem. Eiropas Savienība ieviesusi jau sešas sankciju pakotnes un patlaban apspriež nākamo, kas paredz Krievijas naftas embargo.
Пенсионеры ждут открытия магазина Lidl в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 07.05.2022
Pasaulē
Nākamziem dedzināsim ugunskurus: sankcijas skārušas britu pensionārus
Kremlis norādīja, ka tas ir ekonomiskais karš, kam līdzīgs vēl nav redzēts. Prezidents Vladimirs Putins atzīmēja, ka sankcijas nodarījušas nopietnu triecienu pasaules ekonomikai, bet rietumvalstu galvenais mērķis ir nožņaugt miljoniem cilvēku dzīvi. Pēc viņa vārdiem, tagadējie notikumi pieliek punktu Rietumu dominancei gan politikā, gan ekonomikā.
Tomēr sankciju spiediens radījis ekonomiskas problēmas pašās rietumvalstīs, izraisot degvielas un produktu cenu pieaugumu. Aprīlī gada inflācija Lielbritānijā paātrinājās līdz 9% - tas ir rekords 40 gadu laikā.
Ziņu lente
0