Pasaulē

ASV eksperti norāda jaunu nopietnu risku vispasaules finanšu sistēmai

© Miran RijavecАмериканские доллары
Американские доллары - Sputnik Latvija, 1920, 19.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"ABC News" stāsta, ka, ASV Federālās rezervju sistēmas ieskatā, galvenos draudus pasaules finanšu sistēmai rada konflikts Ukrainā, nevis kovida pandēmija.
RĪGA, 19. maijs — Sputnik. Krīze Ukrainā un augošā inflācija patlaban rada nopietnākos draudus pasaules finanšu sistēmai, stāsta RIA Novosti, atsaucoties uz "ABC News".
"Federālā rezervju sistēma vairs neuzskata koronavīrusa pandēmiju par lielāko apdraudējuma faktoru. (..) Tās vietā stājies konflikts Ukrainā un rekordaugstā inflācija," teikts ABC News publikācijā.
Газокомпрессорная станция Закарпатской области - Sputnik Latvija, 1920, 16.05.2022
Pasaulē
Mediji aplēsuši, cik ES izmaksās atteikšanās no Krievijas naftas un gāzes
Regulators atzīmēja, ka notikumi Ukrainā lielā mērā veicinājuši nenoteiktības pieaugumu ekonomikā.
"Tālākie nelabvēlīgie pārsteigumi inflācijas un procentu likmes kontekstā, it īpaši ekonomiskās aktivitātes lejupslīdes apstākļos var negatīvi ietekmēt finanšu sistēmu," atzīmēja "ABC News".
Pēc Krievijas speciālās operācijas sākuma Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai rietumvalstis pastiprinājušas sankciju spiedienu pret Maskavu. Eiropā skaļāk izskanēja aicinājumi mazināt atkarību no Krievijas energoresursiem. Eiropas Savienība ieviesusi jau sešas sankciju pakotnes un patlaban apspriež nākamo, kas paredz Krievijas naftas embargo.
Kremlis norādīja, ka tas ir ekonomiskais karš, kam līdzīgs vēl nav redzēts. Prezidents Vladimirs Putins atzīmēja, ka sankcijas nodarījušas nopietnu triecienu pasaules ekonomikai, bet rietumvalstu galvenais mērķis ir nožņaugt miljoniem cilvēku dzīvi. Pēc viņa vārdiem, tagadējie notikumi pieliek punktu Rietumu dominancei gan politikā, gan ekonomikā.
Флаги США и Украины - Sputnik Latvija, 1920, 15.05.2022
Pasaulē
Gandrīz puse amerikāņu ir gatavi piekrist Ukrainas sakāvei, demonstrē aptauja
Ziņu lente
0