Viedoklis

Lendlīze: desmitiem miljardu dolāru Ukrainas un ASV iznīcināšanai

© SputnikВоеннослужащие ВС РФ на броне бронетранспортера БТР-82А в районе пункта пропуска Вериговка-Чугуновка на российско-украинской границе
Военнослужащие ВС РФ на броне бронетранспортера БТР-82А в районе пункта пропуска Вериговка-Чугуновка на российско-украинской границе - Sputnik Latvija, 1920, 17.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rietumvalstis ASV vadībā maniakāli noskaņotas uz Krievijas sakāvi specoperācijā Ukrainā, ignorējot Ukrainas armijas dzīvo spēku un militārās tehnikas milzīgos zaudējumus.
Vašingtonas provokācijas un militārās eskalācijas finansēšana ir tiešs ceļš pretī globālam militāram konfliktam, Ukrainas, ES un ASV armiju, infrastruktūras un pilsētu fiziskai likvidācijai, konstatēja militārais analītiķis Aleksandrs Hroļenko.
11. maijā ASV Pārstāvju palāta apstiprināja papildu militārās palīdzības piešķiršanu Ukrainai gandrīz 40 miljardu dolāru apmērā – par 7 miljardiem vairāk nekā lūdza prezidents Džo Baidens. Amerikāņu lendlīze saņem finansiālus pamatus, un minētā likumprojekta argumentēta bloķēšana, par ko izšķīrās vienīgais saprātīgi domājošais senators – Rends Pols, diezin vai ātri mainīs Vašingtonas agresīvo ārpolitiku.
Лавров — о тотальной гибридной войне, которую объявил России Запад - Sputnik Latvija, 1920, 16.05.2022
Video
Lavrovs pauda viedokli par Krievijai pieteiktā hibrīdkara sekām
ASV joprojām vairo spriedzi, un pagājušajā nedēļā nodeva Ukrainas BS jaunu helikopteru partiju – 11 "afgāņu" Mi-17. Taču Ukraina tikai kaujā par Čūsku salu vien no 7. līdz 10. maijam zaudēja desmit helikopterus kopā ar desantu. Tāpat kā trīs bruņukuterus, četras trieciena lidmašīnas un 30 bezpilota lidaparātus (to vidū – arī 10 "Bayraktar TB2").
Britu kara atašeji aktīvi meklē pa visu pasauli veco padomju kara tehniku, lai izpirktu to un nodotu Kijevas režīma spēkiem. Britu virsnieki piedalās UBS pārvaldē. Turku militārās produkcijas piegādes Ukrainai šī gada pirmajā ceturksnī augušas 30 reizes. Vācijas ārlietu ministre Annalēna Vērboka apsolīja Kijevai "mūsdienīgus tankus un haubices", kuru trūkst pašam bundesvēram. Taču bruņojuma piegādātāju skaits (apmēram 40 valstis) nenosaka Ukrainas armijas kvalitāti – pamēģini pieliet cauru spaini!
Tikai maijā vien Ukrainas armija pie Izjumas un Harkovas zaudējusi 18 tankus T-72, ko iepriekš piegādāja Polija. Kopš 24. februāra likvidētas 290 trieciena lidmašīnas un helikopteri (līdz 24. februārim UBS rīcībā bija tikai 210 vienības). Ņemot vērā to, ka Ukrainas militārās rūpniecības komplekss ir likvidēts (aviotehnikas remonts nav iespējams), lielā datu starpība skaidrojama vienīgi ar NATO valstu bruņojuma piegādēm, kas samaltas Krievijas specoperācijā.
Самолеты Су-25 и Су-24 авиагруппы ВКС РФ перед боевым вылетом в рамках специальной военной операции - Sputnik Latvija, 1920, 13.05.2022
Viedoklis
Knipis NATO pa degunu: Čūsku salas noslēpumi
Rietumvalstis ASV vadībā maniakāli noskaņotas uz Krievijas sakāvi specoperācijā Ukrainā, ignorējot Ukrainas armijas dzīvo spēku un militārās tehnikas milzīgos zaudējumus. Neviens to neslēpj, pat "zālēdāji" – ES un ANO ierēdņi liek lietā kareivīgu retoriku un apmelo Krieviju.

Starptautiskā nekaunība

ASV izstrādājušas Ukrainai sliktāko pastāvēšanas variantu – agresīvas NATO marionetes lomā uz Krievijas sliekšņa. Vienlaikus "neierobežotā" militārā palīdzība Kijevas režīmam novedusi līdz nopietnām grūtībām ASV un to sabiedroto aizsardzības spējām un ekonomikai.
No februāra Pentagons nosūtījis Kijevas režīmam daudzgadēju "Stinger" un "Javelin" krājumu – apmēram desmit tūkstošus kompleksu, un tagad amerikāņiem vairs gandrīz nav palikuši PZRK un PRTK nopietna militārā konflikta gadījumam. Ražošanas līnijas ASV spēs atjaunot "Stinger" rezerves divu gadu laikā, "Javelin" arsenālu – piecu gadu laikā – par to aprīļa beigās Senāta Bruņoto spēku komitejai pastāstīja Pentagona pārstāve Ellena Lorda.
Komplekss Iskander dodas uz raķetes palaišanas vietu  - Sputnik Latvija, 1920, 07.05.2022
Foto
Raķešu komplekss "Iskander" darbībā
Nesen amerikāņu senators Rends Pols bloķēja likumprojektu par milzīgo militāro palīdzību Ukrainai, jo uzskata, ka ASV nevarēs tēlot vispasaules žandarmu, kaitējot savam budžetam. "Martā inflācija sasniedza maksimālo rādītāju 40 gadu laikā, benzīna cenas pieaugušas par 48%, elektrības cenas – par 32%," viņš paziņoja.
Piedevām aizvadīto astoņu gadu laika ASV jau piešķīrušas Ukrainai apmēram 20 miljardus dolāru un kopējā militārās palīdzības summa – 60 miljardi – nez kāpēc rada asociācijas ar Pentagona un NATO kaunpilno bēgšanu no Afganistānas pērnā gada augustā. Atgādināšu: amerikāņi tur bez jēgas iztērēja simtiem miljardu dolāru.
Kad Rends Pols bloķēja likumprojektu, Senāta balsojums par 39,8 miljardu piešķiršanu Kijevas režīmam tika atlikts. Vēstures svari līgojas.
Солдаты ВСУ на бронетранспортере в окрестностях Киева, Украина  - Sputnik Latvija, 1920, 02.05.2022
Viedoklis
"Krieviem tur jāiestrēgst." Kā ASV uzkarsē konfliktu Ukrainā
ES vadošo valstu – Vācijas un Francijas militāri politiskā vadība ar šausmām skatās uz gāzes cenām, kas uzlidojušas gaisā pēc sankciju ieviešanas pret Krieviju (ļaunākais vēl ir priekšā). Viņi nervozi konstatēja, ka divu specoperācijas mēnešu laikā Krievija izmantoto raķešu un šāviņu skaits salīdzināms ar visu NATO valstu ilggadējo rezervi.
Noskaidrojies, ka Francijas bruņotie spēki (teorētiski – galvenais militārais spēks Eiropā un septītais – pasaulē) nav gatavi intensīvam konfliktam – trūkst lidmašīnu, kuģu, tanku, lielgabalu un – jo īpaši – munīcijas. Francijas senators Kristiāns Kambons aplēsis, ka 24 stundu laikā Krievijas armija Ukrainā izmanto tikpat munīcijas, cik Francijas armija – gadā. Un tiešā konfrontācijā ar Krieviju franči paliks bez munīcijas "pēc trim vai četrām dienām".
Brisele konstatēja, ka ES nav gatava aizsargāt savas pilsētas. Eiropas valstīs nav attīstība pilsētu un infrastruktūras objektu pretgaisa aizsardzība, nav drošas loģistikas un šifrētu satelīta sakaru, trūkst bruņojuma un militārās rūpniecības kompleksa jaudu. Militārā budžeta steidzama palielināšana (konceptuālie 2% no IKP) un augošā palīdzība Kijevas režīmam nesola gaidāmo efektu tuvāko mēnešu un gadu laikā.
Бужинский: западное оружие не поможет Украине - Sputnik Latvija, 1920, 02.05.2022
Video
Militārais eksperts par bruņojuma piegādēm Kijevai: Rietumiem jau sākusies histērija
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs inteliģenti nosauca notiekošo par "starptautisko nekaunību". Tomēr uzsvēra: neskatoties uz publiskajiem izteikumiem, Ukraina saziņā ar Krieviju stāsta, ka ir gatava saņemt ārpusbloku un neitrālās valsts statusu.
Vai amerikāņu saimnieki to atļaus? Retorisks jautājums. Tāpēc Krievijas specoperācija turpinās, mērķi nemainās, aug artilērijas, aviācijas, raķešu triecienu intensitāte priekšējā līnijā un Ukrainas BS operatīvās aizmugures dziļumā.
Krievija sekmīgi izmanto precīzo bruņojumu apdullošo kaimiņu demilitarizācijai un denacifikācijai un izstrādā jaunas gaisa, jūras un sauszemes bāzes hiperskaņas raķetes.
Eiropas diplomātijas vadītāja Žuzepa Borela nesenā skaļā frāze: "Šajā karā uzvara jāizcīna kaujas laukā" nekādi neattiecas uz NATO un Ukrainas operatīvi tehnoloģisko realitāti.
Krievijas principiālo viedokli (līdztiesīgas un nedalāmas drošības veidošana) nāksies ņemt vērā, jo pasaules vadošā kodollielvalsts apriori nevar ciest sakāvi proxy vai tiešā militārā konfliktā ar Rietumiem.
Ukrainā mēs novērojam Kijevas nacistiskā režīma, Rietumu "vērtību" sistēmas un amerikanocentriskās pasaules kārtības sakāves likumsakarīgo procesu. Vēsturiskā aina izskatās daudz optimistiskāk nekā iespējamie (eskalācijas gadījumā) kodolsprādzienu krāteri Vašingtonas, Berlīnes, Briseles un Londonas vietā.
Lasiet militārā analītiķa Aleksandra Hroļenko kanālu Telegram.
Ziņu lente
0