Pasaulē

Mediji aplēsuši, cik ES izmaksās atteikšanās no Krievijas naftas un gāzes

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasГазокомпрессорная станция Закарпатской области
Газокомпрессорная станция Закарпатской области - Sputnik Latvija, 1920, 16.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Financial Times pastāstīja, kādus līdzekļus nāksies atvēlēt Eiropai, lai atteiktos no Krievijas energonesējiem.
RĪGA, 16. maijs — Sputnik. Tuvāko piecu gadu laikā Eiropas Savienības valstis būs spiestas atvēlēt 195 miljardus eiro, lai atbrīvotos no enerģētiskās atkarības no Krievijas, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu "Financial Times".
Šāds budžets iekļauts Eiropas komisijas sagatavotajā paātrinātās enerģētiskās pārejas projektā. Tā autori atzīmēja, ka ātra atteikšanās no Krievijas energoresursiem iespējama tikai, pārorientējoties uz tīro enerģiju.
Колонна российской военной техники на шоссе в окрестностях Херсона - Sputnik Latvija, 1920, 26.03.2022
Pasaulē
Krievija sākusi cīņu ar Rietumiem par pasaules nākotni
Šiem nolūkiem Eiroas valstīm nāksies līdz 2030. gadam samazināt enerģijas patēriņu par 13% agrāk plānoto 9% vietā. To plānots paveikt uz energoefektivitātes celšanas rēķina, teikts materiālā.
Vienlaikus tiek sagaidīts, ka tuvāko astoņu gadu laikā Eiropa sāks aktīvi izmantot zaļo ūdeņradi – līdz 20 miljonus tonnu gadā, un lielāko daļi šī apjoma importēs.
Saskaņā ar FT rīcībā esošo informāciju, dokumentu oficiāli publiskos 18. maijā.
Pēc Krievijas speciālās operācijas sākuma Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai rietumvalstis pastiprinājušas sankciju spiedienu pret Maskavu. Eiropā skaļāk izskanēja aicinājumi mazināt atkarību no Krievijas energoresursiem. Eiropas Savienība ieviesusi jau sešas sankciju pakotnes un patlaban apspriež nākamo, kas paredz Krievijas naftas embargo.
ASV Senāts  - Sputnik Latvija, 1920, 06.03.2022
Viedoklis
Rietumu dullums nāk par labu Krievijai
Kremlis norādīja, ka tas ir ekonomiskais karš, kam līdzīgs vēl nav redzēts. Prezidents Vladimirs Putins atzīmēja, ka sankcijas nodarījušas nopietnu triecienu pasaules ekonomikai, bet rietumvalstu galvenais mērķis ir nožņaugt miljoniem cilvēku dzīvi. Pēc viņa vārdiem, tagadējie notikumi pieliek punktu Rietumu dominancei gan politikā, gan ekonomikā.
Ziņu lente
0