Pasaulē

Daily Express stāsta par epidēmiju ASV armijā

© Public domain / U.S. Department of Defense Солдаты США на марше
Солдаты США на марше - Sputnik Latvija, 1920, 15.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Preses izdevums "Daily Express" ir pārliecināts: aptaukošanās epidēmija mazina amerikāņu armijas gatavību karam.
RĪGA, 15. maijs — Sputnik. Aptaukošanās epidēmija ASV samazina amerikāņu bruņoto spēku cīņas gatavību, ierobežojot jaunkareivju skaitu, stāsta "Daily Express", atsaucoties uz zinātnieku pētījumu.
"Svara ierobežojumi amerikāņu karavīriem ir atkarīgi no dzimuma, vecuma un auguma. Piemēram, piecas pēdas garš (pusotrs metrs) jaunkareivis 17-20 gadu vecumā var svērt ne vairāk kā 139 mārciņas (apmēram 63 kg) vīriešiem un 120 mārciņas (54 kg) sievietēm," publikāciju citēja RIA Novosti.
Ожирение. Иллюстративное фото. - Sputnik Latvija, 1920, 17.01.2021
Mediķis brīdināja: pasauli pārņem par koronavīrusu bīstamāka epidēmija
Dietoloģe no Kentuki universitātes Medicīnas koledžas, doktore Sāra Polisa atzīmēja, ka neskatoties uz valdības un Pentagona pūlēm, aptaukošanās ietekmē bruņotos spēkus.
"Tā ir nopietna problēma, kas būtiski ietekmē nacionālo drošību, ierobežojot pieejamo jaunkareivju skaitu un samazinot atkārtota iesaukuma kandidātu skaitu," viņa uzsvēra.
Svara pieaugumu veicinājusi porciju izmēra un amerikāņu pārtikas produktu kaloriju skaita palielināšana, kā arī citi faktori. Kopš 60. gadiem ASV armijā jaunkareivju skaits, kam pārsniegtas tauku satura proporciju normas, divkāršojies starp vīriešiem un trīskāršojies starp sievietēm, paziņoja pētnieki.
Шашлык - Sputnik Latvija, 1920, 04.10.2020
Veģetārisma priekšrocības un trūkumi: ko atklājusi medicīna
Ziņu lente
0