Pasaulē

Hersonas apgabala vadība palūgs Putinu iekļaut reģionu Krievijas sastāvā

© Sputnik / Константин Михальчевский / Pāriet pie mediju bankasРоссийские военнослужащие в колонне военной техники на шоссе возле границы с Украиной в Армянске
Российские военнослужащие в колонне военной техники на шоссе возле границы с Украиной в Армянске - Sputnik Latvija, 1920, 13.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Hersonas apgabala militāri civilās administrācijas vadītāja vietnieks paziņoja, ka nav plānots pasludināt neatkarīgu tautas republiku – apgabals vērsīsies pie Krievijas vadības ar lūgumu iekļaut reģionu Krievijas sastāvā.
RĪGA, 13. maijs — Sputnik. Hersonas apgabala vadība vērsīsies pie Vladimira Putina ar lūgumu iekļaut reģionu Krievijas sastāvā, paziņoja apgabala militāri civilās administrācijas vadītāja vietnieks Kirils Stremousovs, vēsta RIA Novosti.
"Hersonas pilsēta – tā ir Krievija, nekādas HTR (Hersonas Tautas Republika – red.) Hersonas apgabala teritorijā netiks dibinātas, referendumu nebūs. Tas būs viens dekrēts, balstoties uz Hersonas apgabala vadības lūguma Krievijas Federācijas prezidentam, un būs lūgums iekļaut apgabalu Krievijas Federācijas sastāvā kā pilnvērtīgu reģionu," viņš teica.
Stremousovs piezīmēja, ka līdz gada beigām apgabals pilnībā pāries pie Krievijas likumdošanas.
Krievijas karavīri pārņēmuši kontroli pār visu Hersonas apgabalu un Zaporožjes apgabala rajonu pie Azovas jūras. Reģionos izveidotas militāri civilās administrācijas. Tādējādi izdevies pilnībā nogriezt Ukrainai piekļuvi Azovas jūrai, kā arī savienot Hersonas un Zaporožjes apgabalus ar Doņeckas Tautas Republiku.
7. martā partijas "Vienotā Krievija" ģenerālās padomes sekretārs Andrejs Turčaks konstatēja, ka Krievija Hersonas apgabalā ienākusi uz visiem laikiem, bet reģiona statusu noteikt tā iedzīvotāji. Savukārt administrācijas vadītājs Vladimirs Saldo uzsvēra, ka apgabals jau ir lielās saimes – Krievijas Federācijas neatņemama daļa.
Российские военнослужащие в колонне военной техники на шоссе возле границы с Украиной в Армянске - Sputnik Latvija, 1920, 10.05.2022
Pasaulē
Hersonas apgabala vadība uzskata, ka Ukrainas sairums ir neizbēgams
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Speciālās operācijas ietvaros Ukrainā Krievijas spēki izmanto precīzo bruņojumu, turklāt vērš to vienīgi pret militāro infrastruktūru un armiju. Aizsardzības ministrija paziņoja, ka mēnesi specoperācijas pirmā posma pamata uzdevumi ir izpildīti, Ukrainas militārais potenciāls būtiski samazināts. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Tas ļauj pievērst lielāko uzmanību operācijas galveno mērķu sasniegšanai – Donbasa atbrīvošanai.
Секретарь Совета безопасности РФ Николай Патрушев - Sputnik Latvija, 1920, 29.04.2022
Ukrainu gaida sašķelšanās vairākās valstīs: tāds ir ASV politikas loģiskais iznākums
Ziņu lente
0