Pasaulē

Trīskāršs trieciens: badacietēju skaits pasaulē audzis par 40 miljoniem

© Sputnik / Ilya Pitalev / Pāriet pie mediju bankasАкция по выдаче питания лицам без определенного места жительства. Архивное фото
Акция по выдаче питания лицам без определенного места жительства. Архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 12.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Konfliktu, ekonomisko satricinājumu un ekstremālu dabas parādību rezultātā cilvēkiem piecdesmit pasaules valstīs draud bads.
RĪGA, 12. maijs – Sputnik. Ar bada problēmu saskārušos cilvēku skaits pasaulē gada laikā audzis apmēram par 40 miljoniem, teikts Pārtikas krīžu apkarošanas globālā tīkla (GNAFC) pārskatā.
Dokuments vēsta, ka konfliktu, ekonomisko satricinājumu un ekstremālu laika apstākļu parādību "trīskāršas toksiskas kombinācijas" rezultātā vismaz 193 miljoniem cilvēku 53 valstīs draud bads.
Грабитель  - Sputnik Latvija, 1920, 03.05.2022
Latvijā
Rudenī vajag gatavoties noziedzībai un protestiem. Raksta latviešu mediji
Pārskatā norādīts, ka starp lielākajām valstīm, ko skāra pārtikas krīze, ierindojušās Afganistāna, Etiopija un Jemena.
Humanitārās katastrofas stāvoklī nonākuši apmēram 570 tūkstoši iedzīvotāju Etiopijā, Dienvidsudānā, Jemenā un Masagaskaras dienvidu rajonos.
Sliktākā situācija izveidojusies Kongo Demokrātiskajā Republikā. Aiz tās ierindojusies Afganistāna, Etiopija, Jemena un Nigērijas ziemeļrietumu rajoni. Tālāk reitingā seko Sīrija, Sudāna, Dienvidsudāna un Haiti.
Šajās valstīs un teritorijās dzīvoja gandrīz 134 no 193 miljoniem cilvēku, kas pagājušajā gadā saskārās ar akūtu badu.
Работник меняет цены на топливо на табло на заправочной станции в Милане - Sputnik Latvija, 1920, 02.05.2022
Pasaulē
Mediji: lētu produktu un degvielas Eiropas Savienībā vairs nebūs
Iepriekš ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācija informēja, ka pārtikas produktu cenas pasaulē martā augušas par 12,6% un sasniegušas rekordu vismaz kopš 1990. gada. Šī situācija skaidrojama ar saulespuķu eļļas, labības un gaļas cenu rekordliels pieaugums, kā arī cukura un piena produktu cenu vērā ņemama augšupeja. Piemēram, augu eļļas (saulespuķu, palmu, sojas un rapšu eļļas) cenu indekss audzis par 23,2% līdz februārim, labības – par 17,1%, ieskaitot kviešus (par 19,7%) un cukuru – par 6,7%.
Ziņu lente
0