Latvijā

Daudzi nevarēs apmaksāt rēķinus pat ar pabalstu: Rīgas mērs atradis izeju

© Pixabay / geralt Радиатор отопления и купюры евро
Радиатор отопления и купюры евро - Sputnik Latvija, 1920, 11.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas mērs Mārtiņš Staķis atzina, ka par ar materiālo atbalstu daudzi galvaspilsētā nevarēs nomaksāt komunālo pakalpojumu rēķinus. Viņš uzskata, ka problēma tiks risināta uz pakalpojumu piegādātāju rēķina, kam nāksies palīdzēt parādniekiem.
RĪGA, 11. maijs — Sputnik. Rīga gatavojas sociālo pabalstu pretendentu skaita būtiskam pieaugumam, stāsta Rīgas mērs Mārtiņš Staķis, stāsta Mixnews.
Pēc viņa vārdiem, jau tagad pabalstiem piesakās cilvēki, kam jau agrāk bija uz tiem tiesības, taču kaut kādu iemeslu dēļ viņi nav tos noformējuši.
Акция протеста Латвийского профсоюза работников образования и науки с требованием выполнения ранее утвержденного графика повышения зарплат - Sputnik Latvija, 1920, 03.05.2022
Latvijā
Arodbiedrības: minimālā alga jāpaceļ katru gadu
Staķis paziņoja, ka materiālais pabalsts, iespējams, būs vajadzīgs Rīgā dzīvojošajiem Krievijas pensionāriem. Rīgas mērs paskaidroja, ka Krievija sāks izmaksāt pensijas rubļos, bet Krievijas valūtas pirktspēja esot sarukusi (salīdzinājumā ar laika periodu pirms speciālas operācijas rubļa kurss ir nostiprinājies gan Maskavas biržā, gan Forex tirgū, tāpēc nav saprotams, ar ko skaidrojams šis Staķa viedoklis – red.).
Mājokļu pabalstu jomā pabalstu pieteikumu skaits var pieaugt par 70%, vērtēja politiķis.
Līdz šim dažādas privilēģijas Rīgā saņēma 18 tūkstoši cilvēku, 8,5 tūkstoši viņu vidū – mājokļa pabalstus.
Rīgas mērs atzina, ka pat ar finansiālo atbalstu daudzi iedzīvotāji nevarēs nomaksāt elektroenerģijas rēķinus un pakalpojumu sniedzējiem nāksies iet viņiem pretim.
Работник меняет цены на топливо на табло на заправочной станции в Милане - Sputnik Latvija, 1920, 02.05.2022
Pasaulē
Mediji: lētu produktu un degvielas Eiropas Savienībā vairs nebūs
Ziņu lente
0