Pasaulē

Itālijā stāsta par ideālo vētru Eiropā, ko sagatavojis Putins

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasТрубопровод Gazela для транспортировки российского газа в ЕС
Трубопровод Gazela для транспортировки российского газа в ЕС - Sputnik Latvija, 1920, 08.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Portāla "Inside Over" autors paziņoja, ka Eiropa iekritusi Vladimira Putina slazdā.
RĪGA, 8. maijs — Sputnik. Eiropā izcēlusies ideālā vētra ekonomiskās konfrontācijas rezultātā ar Krieviju, konstatēja portāla "Inside Over" analītiķis Andrea Muratore, vēsta RIA Novosti.
Cita starpā autors pievērsa uzmanību tam, ka energonesēju cenas pieaugušas, inflācija palielinās, bet eiro kurss attiecībā pret dolāru novājējis rubļa nostiprināšanās fonā.
Газовая плита - Sputnik Latvija, 1920, 01.05.2022
Pasaulē
Pasaulē nav brīvu resursu: kas notiks ar Eiropu pēc Krievijas naftas un gāzes embargo
"Krievijas un Ukrainas konflikts izprovocējis enerģijas cenu pieaugumu, Eiropa samazina naftas un gāzes importu no Krieivjas, tomēr šo resursu aizstāšana ar piegādēm no citām valstīm izmaksā visai dārgi. Pie tam "Gazprom" ienākumi sasnieguši maksimālos rādītājus, un kompānija var pieprasīt apmaksu par gāzes piegādēm rubļos," raksta Muratore.
Viņš uzskata, ka Eiropa iekritusi slazdā, jo Krievijas produkcijas aizvietošana ar importu no citiem avotiem nav iemesls priekam.
"Saskaņā ar žurnāla "StartMag" datiem, 2021. gada decembrī amerikāņu SDG sastādīja 415,3 dolārus par tūkstoš kubikmetriem, bet "Gazprom" cena šajā pašā laikā – 273 dolāri," norādīts materiālā.
Sašķidrinātās dabasgāzes daļas samazināšana vai piegādes no citām valstīm apgrūtina vidēja termiņa un ilgtermiņa līgumu slēgšanu, norādīja analītiķis.
Митинг в поддержку действующего президента США Дональда Трампа в Салеме, столице штата Орегон - Sputnik Latvija, 1920, 17.04.2022
Viedoklis
Amerikāņi ir pārskaitušies: pasaule neklausa un skatās uz Krievijas pusi
"No ekonomiskā viedokļa gāzes rēķins jau nes zaudējumus. Volatilitātes dēļ šī tendence saglabāsies ilgu laiku. Labākajā gadījumā Eiropas Savienība no gāzes kara var iziet ar traumām," secināja Moratore.
24. februārī Krievija sāka speciālo operāciju Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai. Pēc tam rietumvalstis izsludināja plašus ierobežojošos pasākumus pret Krieviju, vispirms – banku sektorā un augsti tehnoloģiskas produkcijas jomā. Daudzi zīmoli paziņoja, ka pārtrauc darbu valstī.
Kremlis konstatēja, ka tas ir ekonomiskais karš, kam līdzīgs vēl nav redzēts. Taču valdība uzsvēra, ka bija gatava tamlīdzīgam scenārijam.
Materiālu pārpublicēja portāls InoSMI.
Президент РФ Владимир Путин и президент Беларуси Александр Лукашенко на пресс-конференции на космодроме Восточный - Sputnik Latvija, 1920, 13.04.2022
Krievijā
Krievija un Baltkrievija būvēs savu dzīvi pašas: prezidenti pavēruši "iespēju logu"
Ziņu lente
0