Latvijā

Ukraiņu bēgle pametusi Latviju naidīgas attieksmes dēļ

© Информационный портал Рижской думыЗдание Рижского роддома после реновации
Здание Рижского роддома после реновации - Sputnik Latvija, 1920, 07.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nebūt ne visus bēgļus no Ukrainas uzņem ar atplestām rokām – daži saskārušies ar naidīgu, pat agresīvu attieksmi.
RĪGA, 7. maijs — Sputnik. Latvija ir gatava uz vienu gadu iekārtot darbā no Ukrainas bēgļu gaitās devušos mediķus bez latviešu valodas zināšanām. Šo iespēju jau izmantojuši vairāki cilvēki, tomēr vienā gadījumā sieviete, kas atrada vietu Rīgas Dzemdību namā, darbu pameta un aizbrauca uz Šveici, jo Latvijā slikti izturējušies pret viņas bērniem skolā, turklāt viņai sabojāta automašīna, vēsta lz.lv.
Ziņots, ka Rīgas Dzemdību namā darbu sācis akušieris un nenonatologs no Ukrainas, un veselības aprūpes iestādes vadība ir apmierināta, lai arī zaudējusi trešo speciālistu no Ukrainas. Pēc automašīnas bojājumiem un saskaršanās ar negatīvu attieksmi pret bērniem skolā sieviete pieņēmusi lēmumu pamest Latviju.
Ситуация на польско-украинской границе - Sputnik Latvija, 1920, 05.05.2022
Viedoklis
Eiropiešiem beigusies nauda bēgļiem un pacietība arī
Rīgas Dzemdību nama valdes priekšsēdētāja Santa Markova izteica pieņēmumu, ka cilvēki, kas reiz sastapušies ar kara šausmām, nevēlas, lai tas atkārtotos, un uzskata, ka tālāk Eiropā būs droši, ja šeit drošības nav.
Latvijas Iekšlietu ministrijas dati rāda, ka valstī ir jau 26 907 reģistrēti bēgļi no Ukrainas. Viņu vidū 20 816 cilvēki saņēmuši uzturēšanās atļaujas ar tiesībām strādāt. Vairāk nekā 3500 cilvēkiem izdevies sameklēt darbu Latvijā.
Ziņu lente
0