Latvijā

Mediji vēsta: malkas cenas Latvijā pieaugušas gandrīz divkārt

© Sputnik / Sergey MelkonovЗаготовленные на зиму дрова в Начальной школе-интернате для детей с физическими и умственными нарушениями в Эзерсала, где планируют размещать мигрантов
Заготовленные на зиму дрова в Начальной школе-интернате для детей с физическими и умственными нарушениями в Эзерсала, где планируют размещать мигрантов - Sputnik Latvija, 1920, 07.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Telekanāls paziņoja, ka malkas cenas valstī pieaugušas gandrīz divas reizes salīdzinājumā ar 2021. gadu.
RĪGA, 7. maijs - Sputnik. Malkas cenas Latvijā pieaugušas gandrīz divkārt salīdzinājumā ar pērno gadu, un būtiski jūtams, cik nozīmīga bija kokmateriālu daļa no Krievijas, Baltkrievijas un Ukrainas, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz LTV.
"Pirms gada 2 kubikmetru malkas apjoms maksāja 120 eiro, šobrīd tā cena pārsniedz 220 eiro. Taču malkas cena tikai aug un nav zināms, cik tā maksās apkures sezonas sākumā," stāsta telekanāls.
Автомобиль аварийной службы предприятия Rīgas Siltums - Sputnik Latvija, 1920, 04.05.2022
Latvijā
Pavasaris ir klāt: "Rīgas siltums" vadītājs aicina rīdziniekus krāt naudu apkures apmaksai
Atzīmēts, ka augušas ne vien izejmateriālu un ražošanas izmaksas, bet arī pieprasījums no ārvalstīm pēc gatavās produkcijas.
Abi Latvijas Televīzijas aptaujātie malkas ražotāji lielāko daļu malkas eksportē. "RaWood Eksport" Latvijā pārdod ap 5%, "Wood 5 K" ap 20% saražotā kurināmā.
RaWood Export" valdes loceklis Jānis Slāvietis norādīja, ka tikai tagad sāk izjust to, cik liels īpatsvars apaļkoku kopējā tirgū ienāca no Krievijas, Baltkrievijas, kā arī no Ukrainas. Kā vienu no iespējām nobremzēt straujo cenu lēcienu uzņēmums minēja aizliegumu izvest no valsts neapstrādātu koku.
Slāvietis skaidroja: "Kamēr Latvija apaļkoku neaizliegs izvest ārā no Latvijas kā neapstrādātu koku un nedos mums ražotājiem to apstrādāt, bet viņi vienkārši varēs salikt uz kuģiem un vest uz lielajām kompānijām, tikmēr es domāju, ka mēs pat nevaram noteikt, cik tās lielās kompānijas var samaksāt par to koku, tik mēs vienkārši skriesim pakaļ un maksāsim."
Пустой кошелек, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 30.04.2022
Latvijā
"Galvenais – pārziemot": rudenī Latvijā gaidāms cenu pieaugums, tomēr pavasarī būs vieglāk
Ziņu lente
0