Krievijā

Demokrāti atcēluši demokrātiju

CC0 / PxHere / Автозаправочная станция
Автозаправочная станция - Sputnik Latvija, 1920, 07.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šoruden Amerikā gaidāmas Kongresa un Senāta vēlēšanas. Izskatās, ka valdošie demokrāti nekādi nevarēs tajās uzvarēt.
Demokrātiskais prezidents tramīgi skatās uz Lieldienu zaķiem un spiež roku spokiem. Viņa reitings nošļucis līdz grīdlīstei. Agresīvā ārpolitika novedusi valsti līdz neredzētam cenu pieaugumam, un tauta grimst trūkumā, portālā RIA Novosti stāsta Viktorija Ņikiforova.
Var atsaukt atmiņā dažādus datus: elektrības cenas ASV pēdējā gada laikā augušas pusotru reizi, benzīna cena – par trešo daļu. Var paskatīties britu žurnālistu pamācošo dokumentālo filmu "Slab City". Tā dzīvi un aizraujoši stāsta par nabadzībā kritušajiem amerikāņiem, kuri tagad mitinās graustos, treileros bez riteņiem un pamestās automašīnās. Kaut kā izdzīvo – bez ūdens, gāzes, elektrības. Bez civilizācijas, toties arī bez komunālo pakalpojumu rēķiniem, kuru apmaksāt nespēj. Patlaban vairāk nekā 80 miljoniem amerikāņu – trešajai daļai pieaugušo pilsoņu ir grūti apmaksāt komunālos pakalpojumus.
Президент США Джо Байден - Sputnik Latvija, 1920, 26.03.2022
Pasaulē
The Guardian: Baidena prezidentūra ir nolādēta
Var vienkārši ieskatīties godājamās avīzes "The Washington Post" recepšu lappusē. "Olas kļūst dārgākas? Gatavojam omleti bez olām! Un vēl daži ēdieni, kur var iztikt bez tām" – lasītājus iepriecina uzmundrinošs virsraksts. Tā ir valsts, kas vēl aizvien nez kāpēc dēvē sevi par "pasaules pirmo ekonomiku"!
Trūkumu izraisīja Krievijai pieteiktais sankciju karš. Tas sola rekordlielu peļņu dažām amerikāņu kompānijām, kas eksportē sašķidrināto gāzi uz Āziju un Eiropu. Rudenī uz superpeļņu cerēs arī amerikāņu agrorūpniecība. Tikai vienkāršie cilvēki ekonomikas karā kļuvuši par lielgabalu gaļu. Pēdējā pusgadsimta laikā viņi vēl nav dzīvojuši tik slikti kā tagad.
Republikāņi regulāri runā par šīm problēmām – būtu grēks nelikt lietā tādu konkurentu kļūmi. Taču interesanti, ka demokrāti absolūti neplāno mainīt politiku. FRS likmes pieaugums pagaidām nedod iespēju pat piebremzēt inflāciju. Ukrainas konflikta pašnāvnieciskā eskalācija joprojām turpinās un jau pārņem Moldovu un Piedņestru. Gatavojas krīze Taivānā. Dienas gaismā nāk aizvien jaunas sankcijas pret Krieviju, pie tam izprotot, ka tās grauj pasaules ekonomiku un sāpīgi skar nabadzīgākos ļaudis pašā Amerikā.
Bijušais ASV Donalds Tramps  - Sputnik Latvija, 1920, 13.03.2022
Viedoklis
"ASV līderi ir stulbi". Kāpēc Tramps atbalsta Krieviju un uzbrūk Baidenam
Demokrātiskā partija nepūlas nodrošināt galvenās cilvēku tiesības – uz dzīvi un maizes gabalu, toties cīnās par transpersonu un citu niecīgi sīku minoritāšu tiesībām. No kurienes rodas tāds pofigisms? Vai tiešām viņi nolēmuši nospļauties par vēlēšanām un zaudēt vairākumu Kongresā? Kā viņi pēc tam vadīs?
Republikāņu piekritējus šis jautājums ieinteresēja. Pētījuma rezultāti tika fiksēti konservatīvi noskaņotā žurnālista Dineša D’Suza dokumentālajā filmā "2000 mūļi".
Meksikā un ASV par "mūļiem" dēvē narkotiku kurjerus. Suza tā nokristījis demokrātu partijas algotņus, kuri masveidā samet biļetenus balsošanas urnās.
Ar šīm urnām, kur vēlētājs var iemest biļetenu, nereģistrējoties iecirknī, vienmēr bijusi saistīta virkne skandālu. Tomēr sākotnēji to skaits nebija liels, konservatīvajos štatos, piemēram, Teksasā - viena uz apgabalu. Aizbildinoties ar pandēmiju un lokdauniem, demokrāti panāca to vispārēju ieviešanu. Un 2020. gada prezidenta vēlēšanās lika lietā savus "mūļus".
"Mūļi" pievāc biļetenus Demokrātiskās partijas sponsorētajos nevalstiskajos fondos un veselām pakām samet balsošanas urnās. Tie visi, protams, aizpildīti par labu demokrātu kandidātiem. Un kas tad tur liels? Sen jau skaidrs: demokrātija – tā ir demokrātu vara!
Dolāri - Sputnik Latvija, 1920, 28.01.2022
Pasaulē
Inflācijas monstrs: kāpēc ASV cenu kāpums apdraud visu pasauli
Dinešs D’Suza saskaitīja divus tūkstošus tādu "mūļu", kas sameta biļetenus par labu Baidenam 2020. gadā. Vēlēšanās novembrī tas atkārtosies vēl lielākā mērogā. "Baidens atkal ķēries pie saviem vecajiem vēlēšanu trikiem," melanholiski konstatēja republikāņu avīze "New York Post".
Novembrī līdz ar tūkstošiem mūļu demokrātu labā strādās desmitiem tūkstošu vēlēšanu iecirkņu darbinieku un vadītāju visā valstī. Viņi neļauj republikāņiem pārbaudīt iekārtas un piedalīties balsu skaitīšanā.
Īpašu Demokrātiskās partijas vienību vēlēšanās veidos simtiem tūkstošu nelegālo migrantu no Latīņamerikas valstīm, kam izdevies šķērsot robežu. Štatos, kur vara pieder demokrātiem, pieņemts likums, kas migrantiem dāvā tiesības piedalīties vietējās vēlēšanās. Nevienam nav ne mazāko šaubu – novembrī viņiem pabāzīs balsošanai arī federālo vēlēšanu biļetenus, lai viņi tos aizpildītu par labu pareizajiem – demokrātiskajiem – kandidātiem. Un, ja republikāņi pieprasīs kontrolēt un pārbaudīt vēlētājus, viņus nekavējoties apsūdzēs – rasisti!
Īpaši eleganta "odziņa" ir balsojums pa pastu, kura ietvaros daudzās valstīs tiek pārkāptas ne tikai demokrātiskas gribas izpausmes normas, bet pat veselais saprāts. Piemēram, demokrātiskajos štatos oficiāli aizliegts pārbaudīt pa pastu atsūtītu biļetenu paraksta autentiskumu.
Предвыборная агитация в США - Sputnik Latvija, 1920, 09.11.2021
Viedoklis
2024. gadā Putins uzvarēs vēlēšanās. Amerikā
Balsojumu pa pastu var sarūpēt Demokrātiskās partijas galvenais infekciju speciālists Entonijs Fauči. Viņa dēļ valsts jau teju divus gadus nosēdēja aiz atslēgas. Un tas vēl nav viss. Nesen izsludinājis epidēmijas beigas, viņš tūlīt piebilda, ka esot pārsteidzies – nekas vēl neesot galā. Izrādās, nāk jauns koronavīrusa štamms ar grūti izrunājamu nosaukumu, un doktors Fauči biedē – līdz ar sala iestāsanos nāksies atkal iet karantīnā.
Kā redzam, nekādu lielo iemeslu satraukumam demokrātiem nav. Vēlēšanu programmā ir masveida viltojumi un krāpšanās. Sāks darbu burvju mašīnas, kas vienmēr visu nez kāpēc skaita par labu demokrātiem. Nāks tūkstošiem "mūļu" ar biļeeniem. Pat ja dažos štatos republikāņi gūs pārsvaru, viņu uzvaru pasludinās par dumpi, gluži kā "uzbrukumu Kapitolijam".
It kā jau nav nekādas nozīmes tam, kas uzvarēs, vai ne? Diezin vai ASV ārpolitika kardināli mainīsies, pat ja vairākums Kongresā un Senātā piederēs republikāņiem. Galu galā visi šie ļaudis, kas tēlo varenu politisko cīņu, ir vienkāršas oligarhāta marionetes. Un oligarhi vēlas sakurināt pasaules karu. Nav tikai zināms, cik ilgi vietējiem oligarhiem izdosies iekšējās duļķes nest uz āru, uzrīdot trūkumā kritušo elektorātu citām valstīm?
Фрагмент глобуса - Sputnik Latvija, 1920, 10.04.2021
Viedoklis
Laidiet pie stūres: ES līderi grib tikt vispasaules valdībā
Nekaunīga krāpšanās vēlēšanās, prezidents, kam pagrūti ar saprašanu, pusdulla politika, kas izputina reiz bagātāko pasaules valsti – tas viss grauj amerikāņu uzticēšanos varai un pamazām padara neleģitīmas gan vēlēšanas, gan pašu Amerikas valsti. Tauta ir pārskaitusies. Vēlēšanām gatavojas ne tikai miermīlīgi ļaudis vien. Trenējas demokrātu kaujinieki, trenējas labējie "miliči" republikāņu štatos. Visi – bruņoti un bīstami.
Atbildei uz demokrātu izgudroto Black Lives Matter ātri saorganizējusies galēji labējā kustība Blue Lives Matter. Tā apvieno likumsargus (daudzi nēsā zilu uniformu), karavīrus, policistus, "izdzīvotājus" un citus "baltos supremasistus". Šie puiši teicami prot apieties ar ieročiem un regulāri saduras konfliktos ar BLM. Vēlēšanu diena 8. novembrī solās būt karsta.
"Vēl nekad Amerika nav pārcietusi tādu institucionālo krīzi, kādā iegrimusi pašlaik, — uzskata kanādiešu rakstnieks Stīvens Maršs. – Šodien ASV atkal tuvojas pilsoņu karam un atkal neuzdrīkstas to atzīt."
Протесты в день выборов в Портленде, штат Орегон - Sputnik Latvija, 1920, 17.01.2021
Viedoklis
Demokrāti iznīcina Ameriku. Pasaulei nāktos gatavoties
Četrsimt miljonu šaujamieroču pilsoņu rokās, 40 miljoni cilvēku atklāti pauž, ka ir gatavi sacelties, lai aizsargātu vēlēšanu rezultātus. Papildināsim šo ainu ar pārtikas cenu strauju pieaugumu, kas gaidāms šoruden... Vašingtona ļoti ilgi ir izdarījusi likmi uz dumpjiem un valdību gāšanu citās valstīs. Vai šī likme nepavērsīsies pret viņiem pašiem jau novembrī?
Ziņu lente
0