Krievijā

Krievija pieņēmusi lēmumu par gāzesvada "Ziemeļu straume 2" nākotni

© Sputnik / Максим Богодвид / Pāriet pie mediju bankasГазопровод высокого давления
Газопровод высокого давления - Sputnik Latvija, 1920, 06.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas koncerns "Gazprom" izmantos gāzesvadu "Ziemeļu straume 2" valsts ziemeļrietumu rajonu apgādei.
RĪGA, 6. maijs — Sputnik. Krievijas koncerns "Gazprom" pieņēmis lēmumu izmantot gāzesvada "Ziemeļu straume 2" sauszemes daļu valsts ziemeļrietumu rajonu apgādei, vēsta RIA Novosti.
"Tā kā pašlaik jūras gāzesvads "Ziemeļu straume 2" netiek izmantots, un, ņemot vērā Ziemeļrietumu reģiona patērētāju gāzes apgādes un gazifikācijas programmas īstenošanu, "Gazprom" pieņēmis lēmumu izmantot projekta "Ziemeļu straume 2" pāri paliekošās Krievijas sauszemes gāzes jaudas Ziemeļrietumu reģionu gāzes apgādes attīstībai," stāsta koncerna oficiālais Telegram kanāls.
Добыча нефти в Татарстане - Sputnik Latvija, 1920, 04.05.2022
Viedoklis
Rietumi vēlas Krievijas resursus. Bez maksas
Ja Vācija nolems sākt gāzesvada jūras daļas ekspluatāciju, būs iespējams pieslēgt tikai vienu cauruļvadu, bet otrs sāks darbu ne ātrāk kā 2028. gadā.
"Ziemeļu straume 2" stiepjas no Krievijas piekrastes pāri Baltijas jūrai līdz Vācijai. Tā būvdarbi noslēdzās pernā gada septembrī, bet decembrī tas bija gatavs ekspluatācijai. Bija plānots, ka gāzesvads pārsūknēs 55 miljardus kubikmetru gāzes gadā, tomēr pēc Krievijas specoperācijas Ukrainā sākuma Vācijas valdība sertifikaciju apturēja. Valsts ārlietu ministre Annalēna Vērboka paziņoja, ka faktiski projekts iesaldēts.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Работник меняет цены на топливо на табло на заправочной станции в Милане - Sputnik Latvija, 1920, 02.05.2022
Pasaulē
Mediji: lētu produktu un degvielas Eiropas Savienībā vairs nebūs
Savukārt rietumvalstis uzsākušas jaunu sankciju spirāles loku, kas tiek plests plašumā kopš 2014. gada. Eiropā sākās runas par Krievijas energoresursu embargo, lai arī daudzu valstu valdības atzīst, ka nevar atteikties no gāzes importa.
Kremlis nosauca sankcijas par ekonomisko karu, kam līdzīgs vēl nav redzēts, taču uzsvēra, ka valsts ir gatava tādiem notikumiem. Maskava ierobežoja kapitāla izvešanu un vērtspapīru pārdošanu ārvalstu kontrahentiem, kā arī paziņoja, ka no 1. aprīļa maksājumus par gāzes piegādi pieņem vienīgi rubļos.
Ziņu lente
0