Krievijā

Putins parakstīja dekrētu par ekonomiskajiem pasākumiem pret nedraudzīgām valstīm

© Sputnik / POOL / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин проводит заседание наблюдательного совета АНО "Россия - страна возможностей"
Президент РФ Владимир Путин проводит заседание наблюдательного совета АНО Россия - страна возможностей - Sputnik Latvija, 1920, 04.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents parakstīja dokumentu, kas paredz ierobežojumus pret nedraudzīgām valstīm, kā ari fiziskām un juridiskām personām, kas iekļautas atbildes sankciju sarakstos.
RĪGA, 4. maijs — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis dekrētu par atbildes ekonomiskajiem pasākumiem atbildei uz vairāku ārvalstu nedraudzīgām darbībām. Dokuments publicēts tiesiskās informācijas oficiālajā portālā, vēsta RIA Novosti.
"Valsts varas federālajām iestādēm, Krievijas Federācijas valsts varas iestādēm, citām valsts iestādēm, vietējo pašvaldību iestādēm, organizācijām un fiziskajām personām Krievijas Federācijas jurisdikcijā, atbilstoši to darbībai ņemt vērā, ka no šī dekrēta stāšanās spēkā pret atsevišķām juridiskajām personām, fiziskajām personām un to kontrolētajām organizācijām tiek pielietoti speciālie ekonomiskie pasākumi," teikts dekrētā.
Автомобиль около ресторана быстрого питания Wendy's в Калифорнии - Sputnik Latvija, 1920, 24.04.2022
Viedoklis
Pat "fāstfuds" kļūst dārgāks: amerikāņus šokē jaunās cenas
Cita starpā dokuments aizliedz veikt darījumus un izpildīt saistības ārvalstu fizisko un juridisko personu priekšā, kas iekļautas atbildes sankciju sarakstos, kā arī izvest no valsts izejvielas un produkcijas par labu tamlīdzīgām personām.
Valdībai uzdots desmit dienu laikā sastādīt atbilstošo personu sarakstu un nospraust kritērijus darījumiem, uz ko attiecināts aizliegums.
Dokuments stājas spēkā kopš tā publikācijas brīža un būs spēkā līdz speciālo ekonomisko pasākumu atcelšanai.
Митинг в поддержку действующего президента США Дональда Трампа в Салеме, столице штата Орегон - Sputnik Latvija, 1920, 17.04.2022
Viedoklis
Amerikāņi ir pārskaitušies: pasaule neklausa un skatās uz Krievijas pusi
24. februārī Krievija sāka speciālo operāciju Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai. Pēc tam rietumvalstis izsludināja plašus ierobežojošos pasākumus pret Krieviju, vispirms – banku sektorā un augsti tehnoloģiskas produkcijas jomā. Daudzi zīmoli paziņoja, ka pārtrauc darbu valstī. Vairākas valstis informēja par Krievijas aktīvu iesaldēšanu. Finanšu ministrs Antons Siluanovs atklāja, ka runa ir apmēram par 300 miljardiem dolāru – aptuveni pusi no Krievijas zelta un valūtas rezervēm.
Kremlis konstatēja, ka tas ir ekonomiskais karš, kam līdzīgs vēl nav redzēts. Taču valdība uzsvēra, ka bija gatava tamlīdzīgam scenārijam, kompetentie resori analizē ierobežojumus un koordinē darbu, izstrādājot atbildes pasākumus, kas atbilst Krievijas interesēm.
Vladimirs Putins konstatēja, ka sankcijas nodarījušas nopietnu kaitējumu visas pasaules ekonomikai un Rietumu galvenais mērķis ir pasliktināt dzīvi miljoniem cilvēku. Viņš norādīja, ka pašreizējie notikumi pavelk svītru apakšā Rietumu globālajai dominancei politikā un ekonomikā.
Президент РФ Владимир Путин и президент Беларуси Александр Лукашенко на пресс-конференции на космодроме Восточный - Sputnik Latvija, 1920, 13.04.2022
Krievijā
Krievija un Baltkrievija būvēs savu dzīvi pašas: prezidenti pavēruši "iespēju logu"
Ziņu lente
0