Baltijā

Lukašenko paskaidroja, kāpēc Lietuva un Latvija nelaiž pilsoņus uz Baltkrieviju

© Sputnik / Dmitry Astakhov / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Белоруссии Александр Лукашенко
Президент Белоруссии Александр Лукашенко - Sputnik Latvija, 1920, 03.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas valstu valdības iesaka saviem pilsoņiem atteikties no braucieniem uz Baltkrieviju.
RĪGA, 3. maijs — Sputnik. Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko konstatēja, ka Lietuvas un Latvijas varasiestādes liek šķēršļus iedzīvotājiem braucienos uz Baltkrieviju, lai viņi neieraudzītu, ka cilvēki tur "dzīvo normāli", vēsta BelTA.
Nesen Lukašenko apmeklēja Gomeļas apgabalu un Čečerskā aprunājās ar vietējiem iedzīvotājiem.
Беларусь - знак на границе - Sputnik Latvija, 1920, 01.05.2022
Baltijā
Uz Minsku no Latvijas uz 9. maiju. Kā darbojas bezvīzu režīms ar Baltkrieviju
"Atvērām viņiem robežas pirms katoļu Lieldienām, drīz būs Raduņica (vecāku piemiņas diena – red.). Lai cilvēki no Polijas, Lietuvas, Latvijas atbrauc pie saviem tuviniekiem uz kapiem, kā tas vienmēr ir bijis. Atļāvu bezvīzu. Bet viņi savus cilvēkus nelaiž uz Baltkrieviju," konstatēja Lukašenko.
Baltkrievijas prezidenta ieskatā, kaimiņvalstu varasiestādes iesaka nebraukt uz Baltkrieviju arī tāpēc, ka viņiem pašiem tagad ir problēmas ar dažādiem pārtikas produktiem, bet baltkrievi dzīvo normali. "Cilvēki brauc pie mums, pērk sāli. Viņiem nav sāls! Varenie, bagātie Rietumi, bet sāls nav! Un, lai cilvēki nerunātu par to, ka baltkrievi dzīvo normāli, viņus vienkārši neizlaiž. Lūk, kāda ir tā demokrātija!" norādīja Lukašenko.
Baltkrievijas valsts vadītājs atbildēja arī uz pārmetumiem par to, ka republikā esot iedibināta diktatūra. "Paldies Dievam, ka pie mums ir diktatūra. Jūs visi mani kritizējāt: diktatūra, diktatūra. Toties kārtība ir tās diktatūras apstākļos. Ja nebūtu diktatūras, skraidītu pliki," ironizēja Lukašenko.
Заправка автомобиля на одной из автозаправочных станций. - Sputnik Latvija, 1920, 27.04.2022
Latvijā
Latvija aizliedz uzpildīt benzīnu Baltkrievijā? Iedzīvotāji stāsta sociālajos tīklos
Atgādināsim, ka Baltkrievijas Valsts robežsardzes komiteja paziņoja: bezvīzu akcija Lietuvas pilsoņiem, Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem ilgs no 15. aprīļa līdz 15. maijam. Robežas šķērsošanai vajadzīga tikai derīga pase, veselības apdrošināšana, nauda, PĶR testi vai sertifikāts par vakcināciju pret Covid-19, kā arī nepieciešamā naudas summa (divas bāzes summas diennakti ilgai vizītei) vai bankas konta izraksts.
Taču Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs aicināja tautiešus neapmeklēt Baltkrieviju, kuras valdība uz mēnesi ieviesusi bezvīzu režīmu Lietuvas pilsoņiem, kā arī Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem.
Tomēr Latvijas un Lietuvas iedzīvotāji braucienus uz Baltkrievijas pierobežas apgabaliem izmantoja, lai iepirktu lētākus produktus un benzīnu.
Президент Беларуси Александр Лукашенко - Sputnik Latvija, 1920, 25.04.2022
Baltijā
Bija laimīgi un jautri, tagad lūdzas uz Baltkrieviju pēc griķiem: Lukašenko par baltiešiem
Šajā fonā Baltkrievijas valdība ierobežoja fiziskajām personām vairāku preču izvešanu no EES teritorijas. Sarakstā iekļauti: milti, griķi, rīsi, auzu pārslas, manna, grūbas, prosas putraimi, makaronu izstrādājumi, augu eļļa, cukurs, sāls, gaļas, piena un zivju konservi. Atļauts izvest ne vairāk kā 1 kilogramu, litru vai 3 bundžas. Miltu – 2 kilogrami.
Taču vēlāk Vitebskas apgabala vadība atļāva fiziskajām personām, kas izbrauc uz Latviju un Lietuvu, izvest produktus bez ierobežojumiem.
Ziņu lente
0