Latvijā

Latvijas sportistiem aizliegts piedalīties sacensībās Krievijā un Baltkrievijā

© Sputnik / Sergey MelkonovВо время матча регулярного чемпионата КХЛ между рижским "Динамо" (Рига) и омским "Авангардом"
Во время матча регулярного чемпионата КХЛ между рижским Динамо (Рига) и омским Авангардом - Sputnik Latvija, 1920, 30.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizliegums attiecas uz Latvijā reģistrētajām sporta komandām, neatkarīgi no to juridiskā statusa.
RĪGA, 30. aprīlis — Sputnik. Saeima aizliegusi valsts sportistiem, klubiem un komandām piedalīties sacensībās Krievijas un Baltkrievijas teritorijā.
Sporta likuma grozījumi pieņemti galīgajā lasījumā, ņemot vērā situāciju Ukrainā. Līdz ar grozījumu stāšanos spēkā Latvijā reģistrētajiem sportistiem, organizācijām un komandām aizliegts piedalīties Krievijas un Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausos, kā arī starptautiskajās līgās, kurās vairāk nekā pusi dalībnieku veido komandas no divām iepriekšminētajām valstīm.
Флаги с символикой Евросоюза - Sputnik Latvija, 1920, 26.02.2022
Viedoklis
Ko mums tagad gaidīt no Rietumiem
Turklāt Latvijas sportistiem un sporta speciālistiem aizliegts sadarboties ar sporta aģentiem no Krievijas un Baltkrievijas. Cilvēki, kas neievēros šo aizliegumu, turpmāk nevarēs piedalīties nacionālajā izlasē un strādāt tajā, kā arī nevarēs cerēt uz valsts finansējumu vai savas pašvaldības atbalstu treniņu un sacensību izdevumu segšanai.
Vienlaikus likums paredz, ka visu valsts sporta federāciju izpildes struktūru locekļiem jābūt vienīgi Latvijas Republikas pilsoņiem. Ārvalsts drošības, izlūkošanas vai pretizlūkošanas dienestu darbiniekus aizliegts iekļaut Latvijas Nacionālajā sporta padomē, Latvijas Sporta federācijas padomē, Latvijas Olimpiskajā komitejā, Latvijas Paralimpiskajā komitejā, Latvijas Sporta savienībā. Aizliegums attiecas arī uz VDK bijušajiem darbiniekiem un ziņotājiem. Saskaņā ar jaunajiem Sporta likuma grozījumiem, visi pārkāpumi jānovērš līdz šī gada 1. oktobrim, citādi federācija var zaudēt savu statusu.
Pēdējais punkts noteikti skars Latvijas Tenisa savienību, ko vada Juris Savickis, PSRS Valsts drošības komitejas darbinieks no 1972. līdz 1991. gadam.
Баскетбол - Sputnik Latvija, 1920, 25.02.2022
Latvijā
LBS aptur sadarbību ar Krievijas basketbola organizācijām
Ziņu lente
0