Ukrainu gaida sašķelšanās vairākās valstīs: tāds ir ASV politikas loģiskais iznākums

© Sputnik / Виктор Толочко / Pāriet pie mediju bankasСекретарь Совета безопасности РФ Николай Патрушев
Секретарь Совета безопасности РФ Николай Патрушев - Sputnik Latvija, 1920, 29.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainā dzīvojošās tautas patlaban apvieno vienīgi bailes no nacionālistisko bataljonu zvērībām, uzsvēra Krievijas Drošības padomes sekretārs Nikolajs Patruševs.
RĪGA, 29. aprīlis - Sputnik. Sašķelšanās vairākās valstīs būs Ukrainā īstenotās Rietumu politikas loģisks rezultāts, paziņoja Krievijas Drošības padomes sekretārs Nikolajs Patruševs.
DP vadītājs intervijā izdevumam "Rossijskaja gazeta" atzīmēja, ka amerikāņi nolēmuši radīt Krievijas antipodu, lai to apspiestu. Šiem nolūkiem tika ciniski izraudzīta Ukraina un Rietumi ar savu ielikteņu palīdzību mēģināja sašķelt pēc būtības vienoto tautu, norādīja Patruševs.
"Neatrodot nekādu pozitīvu pamatu mēģinājumiem pārvilkt ukraiņus savā pusē, Vašingtona jau ilgu laiku pirms 2014. gada valsts apvērsuma iepotēja ukraiņiem domas par viņu nācijas izcilību un naidu pret visu krievisko," teica politiķis.
Taču, pēc Patruševa vārdiem, vēsture liecina: naids nekad nevar kļūt par drošu tautas vienotības faktoru.
Ukrainā dzīvojošās tautas tagad apvieno vienīgi bailes no nacionālistisko bataljonu zvērībām, tāpēc Rietumu un tiem pakļautā Kijevas režīma politika var novest tikai pie šīs valsts sašķelšanās vairākās valstīs.
Секретарь Совета безопасности РФ Николай Патрушев - Sputnik Latvija
Nikolajs Patruševs
Krievijas Drošības padomes sekretārs
Patruševs uzsvēra: Krievijai nebija tiesību piekrist Rietumu mēģinājumiem piespiest to atteikties no suverenitātes, savas neatkarīgās iekšpolitikas un ārpolitikas.
"Pasaules krīžu traģiskos scenārijus gan agrākajos gados, gan šodien uzspiež Vašingtona savā tieksmē nostiprināt savu hegemoniju, pretojoties vienpolārās pasaules sairumam. ASV dara visu, lai citi daudzpolārās pasaules centri pat galvu neuzdrošinātos pacelt, taču mūsu valsts ne tikai uzdrīkstējās, bet arī skaļi paziņoja, ka nepiedalīsies spēlē ar uzspiestiem noteikumiem," teica Patruševs.
Гаубица Д-30 стреляет под Мариуполем, 8 апреля 2022 года - Sputnik Latvija, 1920, 13.04.2022
Viedoklis
Izšķirošā cīņa par Donbasu
Politiķis norādīja, ka militārajai specoperācijai Ukrainā ir konkrēti mērķi, no kuru sasniegšanas atkarīga miljoniem cilvēku dzīvība – runa ir par Luganskas un Doņeckas iedzīvotāju glābšanu no ukraiņu neonacistu genocīda.
"Savulaik hitleriskais fašisms sapņoja iznīcināt visus krievu tautības iedzīvotājus, bet šodien tā sekotāji pēc Hitlera "novēlējumiem"zaimojoši pūlas paveikt to ar slāvu rokām, tomēr Krievija to nepieļaus," uzsvēra valsts darbinieks.
Viņš piezīmēja, ka denacifikācijas kontekstā Krievijas mērķis ir sagraut neonacisma placdarmu, ko Rietumi radījuši pie Krievijas robežām. "Demilitarizācija ir nepieciešama, jo ar bruņojumu piesātinātā Ukraina apdraud Krieviju, tostarp arī no kodolieroču, ķīmisko un bioloģisko ieroču izstrādes un pielietošanas viedokļa," norādīja Patruševs.
Танк Т-90МС на международном военно-техническом форуме - Sputnik Latvija, 1920, 05.04.2022
Viedoklis
ASV pagrūž Eiropu zem tanka kāpurķēdēm
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Ziņu lente
0